Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:32 22 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 23.07.2021

ro

23 Jul, 2021 10:46 343 Marime text
Nr. 68.550  din 22 iulie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

 
În data de 22 iulie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 220 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 92 de evenimente, dintre care 81 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 25 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat  226 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 72.975 de lei.

 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 8 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
 
UPDATE://CERCETAT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT, REŢINUT DE POLIŢIŞTI
 
La data de 21 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Iaşi au identificat trei persoane care ar fi sustras bunuri din curtea unui imobil, din mun. Iaşi.
 
Astfel, o femeie şi doi bărbaţi ar fi sustras produse metalice din curtea unui imobil, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 1.000 lei.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, unul dintre bărbaţi a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
De asemenea, în urma probelor administrate, poliţiştii au reţinut al doilea bărbat, bănuit de comiterea faptei. La data de 22 iulie a.c., cei doi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi instanţei, aceasta din urmă dispunând arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.
 
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt şi luării măsurilor legale care se impun.
 
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 22 iulie a.c., în cadrul Programului de Prevenire a Delincvenţei Juvenile şi Victimizării Minorilor, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au organizat şi desfăşurat o activitate preventivă împreună cu reprezentanţii Centrului de Agrement Muncel – com. Mogoşeşti Siret, participanţi fiind elevii din tabăra şcolară din această locaţie.
 
Tematica abordată în cadrul activităţii a vizat:
 
Siguranţa personală pe timpul taberei: respectarea regulilor stabilite de profesorii coordonatori, comportamente adecvate elev-elev, elev-profesor. 
Siguranţa personală: prevenirea victimizării, importanţa unui comportament adecvat, consecinţele legale ale implicării într-un act ce contravene legii. 
 
Educaţie şi siguranţă rutieră. 
Siguranţa în mediul virtual. 
 
La activitate au participat 65 de tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani şi 10 cadre didactice.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii