Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 22.09.2022

ro

22 Sep, 2022 10:48 491 Marime text
 
 Nr. 110.605   din 22 septembrie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 22.09.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 21 septembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 350 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 84 de evenimente, dintre care 76 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 26 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 359 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 113.900 lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 18 permise de conducere și au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.
 
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEȚINE PERMIS DE CONDUCERE
La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au depistat un bărbat, din județul Suceava, care conducea un auto pe raza comunei Valea Seacă, deși ar avea permisul de conducere anulat.
Astfel, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că șoferul nu deține permis de conducere, având dreptul de a aconduce auto anulat din anul 2020.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
La data de 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava au oprit pentru control, pe raza comunei Miroslava, un autoturism condus de un bărbat, de 43 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Cercetările continuă.
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
La data de 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Tg. Frumos au oprit pentru control, pe raza comunei Strunga, un autoturism condus de un bărbat, de 51 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Cercetările continuă.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR DE LA PREVENIREA CRIMINALITĂȚII
La data de 21 septembrie a.c., în cadrul campaniilor „Fără discriminare”, „Impact stop bullying” polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au desfășurat patru activități informativ-preventive la Școala Gimnazială George Călinescu, din mun. Iași.
În cadrul activităților a fost descris fenomenul de bullying, cauzele apariției acestuia, precum și formele de agresiune întâlnite în şcoli. De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune, răspunderea penală a minorilor şi recomandări pentru a evita victimizarea. Au fost prezentate influențele anturajului asupra comportamentului minorilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.
Totodată, au fost prezentate elevilor informații despre infracțiunea de port sau folosire de obiecte periculoase, contravențiile prevăzute de Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și consecințele legale ale săvârșirii acestor fapte.
Elevilor le-a fost prelucrat Statutul Elevului, fiindu-le prezentate informaţii despre drepturile, recompensele, îndatoririle, interdicţiile şi sancţiunile ce pot fi aplicate elevilor.
La activități au participat 87 de elevi și 4 cadre didactice.
 
ACȚIUNE PENTRU VERIFICAREA PAZEI LA SOCIETĂȚILE COMERCIALE
La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au organizat și desfășurat o acțiune pentru verificarea pazei la societățile comerciale de pe raza de competență.
Au fost controlate 11 societăți comerciale, iar la două dintre acestea a fost acționat butonul de panică, fiind respectat timpul regulamentar de intervenție.
A fost controlat un număr de 12 de agenți de pază și de intervenție.
Polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale.
De asemenea au fost efectuate 5 instruiri cu personalul de pază aflat în serviciu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii