Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 16.07.2021

ro

16 Jul, 2021 10:24 783 Marime text
Nr. 68.541  din 16 iulie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 15 iulie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 230 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 4 acțiuni și s-a intervenit la 103 de evenimente, dintre care 94 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 31 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat  241 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 86.395 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 18 permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
 
 
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI SAU A ALTOR SUBSTANŢE
 
La data de 5 iulie a.c., în jurul orei 16.00, poliţiştii Serviciului Rutier Iaşi au depistat pe raza comunei Popricani un bărbat care conducea un auto, având în urma testării cu aparatul alcooltest valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.
 
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR PĂŞCĂNENI
 
La data de 15 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au derulat în parteneriat cu reprezentanţii Şcolii Gimnaziale “Iordache Cantacuzino” Paşcani o activitate preventivă în cadrul proiectului “Micul pieton responsabil”.
 
Tematica abordată a fost siguranţa personală în timpul liber/pe durata vacanţei de vară şi educaţia rutieră.
 
La activitate au participat 45 de elevi, care s+au bucurat de întâlnirea cu poliţiştii, interacţionând cu aceştia şi fiind curioşi să afle cât mai multe informaţii utile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii