Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 11.01.2022

ro

11 Jan, 2022 10:48 697 Marime text
Nr. 110.221 din 11 ianuarie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ 11.01.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În ziua de 10 ianuarie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 55 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 320 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 5 acţiuni şi s-a intervenit la 56 de evenimente, dintre care 48 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 32 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 324 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 91.155 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 29 de permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
 
 
REŢINUT PENTRU ÎNCĂLCAREA MĂSURILOR DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECȚIE, VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE ŞI AMENINŢARE
 
Polițiștii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, violenţă în familie şi ameninţare.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 9 ianuarie a.c., un bărbat de 53 de ani ar fi lovit-o pe soţia sa, iar la data de 10 ianuarie a.c., acesta ar fi revenit în locuinţă şi i-ar fi adresat ameninţări soţiei sale, încălcând ordinul de protecţie provizoriu emis împotriva sa de către poliţişti.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 10 ianuarie a.c., bărbatul a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.
 
La data de 11 ianuarie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
URMĂRIT NAŢIONAL, DEPISTAT DE POLIŢIŞTI
 
La data de 10 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au depistat, pe raza municipiului Iaşi, un bărbat de 40 de ani, urmărit naţional.
 
Acesta a fost condamnat la executarea pedepsei de 5 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri.
 
În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Braşov, bărbatul a fost încarcerat în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
 
REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE
 
La data de 8 ianuarie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii Secției nr. 4 Poliție Iași au depistat un bărbat de 41 de ani, care conducea un auto, pe drumul public, pe raza municipiului Iași, având avarii la auto, după ce în urmă cu puțin timp ar fi acroșat două auto parcate.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să sufle în aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat.
 
De asemenea, bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de a recoltarea de probe biologice.
 
În baza probatoriului adminsitrat în cauză, la data de 10 ianuarie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
 
La data de 11 ianuarie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO, FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 10 ianuarie a.c., un tânăr de 29 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fără a deţine permis de conducere şi ar fi intrat în coliziune cu un alt auto, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 10 ianuarie a.c., în cadrul proiectului “Mai bine informat pentru a nu fi înşelat”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventiv, într-un centru comercial, din municipiul Iaşi.
 
Scopul proiectului este acela de a creşte gradul de informare a populaţiei, pentru a reduce numărul de victime ale infracţiunilor de înşelăciune.
 
În cadrul activităţii de ieri, au fost distribuite 200 de pliante ce conţin informaţii adresate cetăţenilor cu privire la cunoaşterea metodelor de înşelăciune folosite de infractori, modul în care aceştia acţionează şi mijloacele folosite pentru a fi cât mai credibili.
 
Cetăţenii au primit recomandări utile pentru prevenirea fraudelor în cazul tranzacţiilor online cu cardul bancar şi au fost sfătuiţi să nu comunice datele înscrise pe card persoanelor necunoscute şi să nu completeze formulare primite online în scopul comercializării diverselor produse.
 
  •  
 
La data de 10 ianuarie a.c., în cadrul proiectului „Fii puternic, nu violent”, poliţiştii Biroului pentru Siguranţă Şcolară Iaşi au desfăşurat opt activităţi informativ-preventive, la Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida”, din municipiul Iaşi.
 
În cadrul activităţilor, poliţiştii au prezentat cauzele apariţiei violenţei în rândul elevilor, formele de manifestare a agresivităţii şi modalităţile de prevenire a acestor fapte.
 
De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune şi răspunderea penală a minorilor.
 
Proiectul “Fii puternic, nu violent” se derulează în perioada noiembrie 2021 – august 2022, iar scopul este acela de a preveni faptele de violenţă în mediul şcolar preuniversitar.
 
Proiectul se adresează elevilor de gimnaziu şi liceu din judeţul Iaşi, iar prin activităţile propuse a se organiza, poliţiştii urmăresc reducerea fenomenului violenţei verbale şi fizice în rândul elevilor, precum şi creşterea gradului de informare a acestora cu privire la consecinţele legale pe care le poate avea manifestarea unui comportament agresiv de către minori.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii