Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 08.12.2021

ro

08 Dec, 2021 12:13 666 Marime text
Nr. 68.771 din 8 decembrie 2021
 
 
BULETIN DE PRESĂ 08.12.2021
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 7 decembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 220 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 35 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 6 acţiuni şi s-a intervenit la 84 de evenimente, dintre care 82 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 39 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 229 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 112.750 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 25 de permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
 
UPDATE://REŢINUT DE POLIŢIŞTI, DUPĂ CE AR FI FURAT UN CAL ŞI UN ATELAJ HIPO
 
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei au identificat un bărbat, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 2 spre 3 decembrie a.c., acesta i-ar fi sustras, unui alt bărbat, calul şi un atelaj hipo, din faţa unui imobil, din oraşul Podu Iloaiei.
 
La data de 5 decembrie a.c., poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară, în cadrul dosarului penal, prejudiciul fiind recuperat şi restituit persoanei vătămate.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 6 decembrie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore.
 
La data de 7 decembrie a.c., bărbatul reţinut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
UPDATE://REŢINUT DE POLIŢIŞTI, PENTRU DISTRUGERE PRIN INCENDIERE
 
La data de 5 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni au identificat un bărbat de 52 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de distrugere.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 4 decembrie a.c., acesta ar fi distrus, prin incendiere, un depozit de furaje şi o anexă, aparţinând unui alt bărbat, din comuna Ciorteşti.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 6 decembrie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore.
 
La data de 7 decembrie a.c., bărbatul reţinut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni şi Judecătoriei Răducăneni, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
REŢINUT DE POLIŢIŞTI, PENTRU ÎNCĂLCAREA MĂSURILOR DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECŢIE
 
Polițiștii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 6 spre 7 decembrie a.c., un bărbat de 31 de ani s-ar fi deplasat la locuinţa bunicii sale, din municipiul Iaşi şi ar fi provocat scandal, încălcând măsura dispusă prin ordinul de protecţie emis împotriva sa, prin care era obligat la păstrarea unei distanţe de 100 de metri faţă de aceasta.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.
 
La data de 8 decembrie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII, PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI
 
La data de 7 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Iaşi au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de un an şi 4 luni închisoare, emis de Judecătoria Iaşi, pe numele unui bărbat de 52 de ani.
 
Bărbatul a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, acesta a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
 
UPDATE://CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 4 decembrie a.c., un bărbat de 32 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului şi ar fi intrat în coliziune cu refugiul unei staţii pentru mijloacele de transport în comun, iar ulterior s-ar fi răsturnat.
 
În urma testării şoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 6 decembrie a.c., bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore.
La data de 7 decembrie a.c., bărbatul reţinut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus faţă de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
REŢINUT PENTRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE
 
La data de 7 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au reţinut pentru 24 de ore, un bărbat de 42 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 6 decembrie a.c., acesta ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, în timp ce s-ar fi aflat sub influenţa alcoolului şi ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, iar ulterior ar fi refuzat testarea cu aparatul alcooltest şi prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În urma impactului, au rezultat doar pagube materiale.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 7 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Siguranţă Şcolară au desfăşurat cinci activităţi educativ-preventive, la Şcoala Profesională Dagâţa.
 
În cadrul activităţilor, poliţiştii au descris formele de agresiune întâlnite în şcoli şi au oferit informaţii utile pentru prevenirea delincvenţa juvenilă.
 
Elevii au primit informații despre noțiunea de contravenţie, infracțiune, răspunderea penală a minorilor şi recomandări pentru a evita victimizarea.
 
De asemenea, au fost prezentate influențele anturajului asupra comportamentului minorilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.
  •  
 
La data de 7 decembrie a.c., în cadrul proiectului de prevenire a relaţiilor toxice cu accent pe prevenirea violenţei domestice şi a traficului de persoane „Relaţii sănătoase versus capcana relaţiilor toxice”, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu reprezentanţi ai A.N.Î.T.P. Iaşi au desfăşurat o activitate cu caracter informativ-preventiv, la un centru de servicii sociale.
 
Astfel, a fost prezentat proiectul şi au fost expuse materiale ce conţin informaţii cu privire la caracteristicile unei relaţii toxice şi consecinţele legale în cazul nerespectării prevederilor referitoare la faptele de violenţă domestică.
 
Totodată, au fost transmise informaţii privind prevenirea violenţei domestice, aspecte ce ţin de recunoaşterea unei relaţii toxice, metoda de racolare loverboy, instituţiile cărora se pot adresa victimele violenţei domestice, serviciile de care pot beneficia, numerele de telefon gratuite şi accesibile non-stop – help line 0800500333, 0800800678 unde pot obţine consiliere şi îndrumare de specialitate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii