Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:13 18 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 07.01.2022

ro

07 Jan, 2022 10:57 658 Marime text
Nr. 110.213 din 7 ianuarie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ 07.01.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În ziua de 6 ianuarie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 220 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 15 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 8 acţiuni şi s-a intervenit la 88 de evenimente, dintre care 77 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 18 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 228 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 67.420 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 19 de permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE://REŢINUŢI DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi au identificat cinci bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 5 ianuarie a.c., aceştia ar fi pătruns în curtea unui biserici, din municipiul Iaşi, de unde ar fi sustras aproximativ 60 de kilograme de fier, cantitate pe care ulterior ar fi vândut-o la un centru de colectare.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 5 ianuarie a.c., doi dintre bărbaţii bănuiţi de comiterea faptei au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore.
 
La data de 6 ianuarie a.c., bărbaţii reţinuţi au fost prezentaţi, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
UPDATE://REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ
 
La data de 5 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au reţinut pentru 24 de ore, un tânăr de 19 ani, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 4 decembrie 2021, în timp ce s-ar fi aflat pe raza comunei Ţibana, acesta i-ar fi smuls telefonul din mână unui minor.
 
La data de 9 decembrie 2021, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară, în cadrul dosarului penal, prejudiciul fiind recuperat.
 
La data de 6 ianuarie a.c., acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 6 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iaşi au depistat un bărbat, care ar fi condus un auto pe drumul public, fiind implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Astfel, acesta ar fi acroşat un auto parcat.
 
Bărbatul, de 56 de ani, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările sunt continuate.
 
ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 6 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.480 de lei.
 
De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere, dintre care 3 pentru neacordare prioritate pietoni, 1 pentru neacordare prioritate vehicule, iar 3 pentru alte abateri.
 
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 6 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil”, din municipiului Iaşi.
 
În cadrul activităţii de ieri, au fost discutate cu elevii teme precum prevenirea victimizării minorilor, siguranţa personală şi siguranţa în mediul on-line.
 
Informaţiile şi mesajele transmise de poliţişti au fost adecvate vârstei şi nivelului de înţelegere al beneficiarilor.
 
Accentul a fost pus pe importanţa majoră a relaţiei dintre părinte şi copil, membrii familiei reprezentând singurul suport în situaţiile de criză.
 
De asemena, copiilor le-au fost prezentate resursele pe care le au la dispoziţie pentru a se informa, a primi consiliere, dar şi serviciile de care pot beneficia: pot suna gratuit la numărul de telefon 116111, linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului, pot scrie la vorbeştecunoi@telefonulcopilului.ro şi pe platforma online a organizaţiei https://www.116111.ro/.
 
Totodată, elevii au fost informaţi că pot apela gratuit la numărul 119 pentru a anunţa cazurile de abuz sau orice formă de violenţă comisă asupra copiilor.
 
La activităţi au participat 136 de elevi şi 4 cadre didactice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii