Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Știre de presă - 24.06.2021

ro

24 Jun, 2021 15:22 607 Marime text

 
                                                                                                             Nr. 110377 din 24 Iunie 2021
 
 
 
ACTIVITATE DE PREVENIRE ÎN RÂNDUL VÂRSTNICILOR
 
Polițiștii ialomițeni continuă seria activităților de informare în cadrul Programului de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, cu accent pe prevenirea infracționalității cu grad ridicat de impact emoțional și psihologic în comunitate.
 
În cursul zilei de ieri, 23 iunie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității al Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița și polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au desfășurat o activitate de prevenire la Clubul Seniorilor Răsărit în Amurg, din municipiul Slobozia.
 
Scopul principal al activității a fost cel de  informare a celor prezenți cu privire la vulnerabilitățile și modalităţile de prevenire a infracţiunilor de înşelăciune. Totodată, au fost purtate discuții cu privire la modalitățile de preîntâmpinare a furturilor, tâlhăriilor și a accidentelor de circulație.
 
Polițiștii au oferit sfaturi şi recomandări vârstnicilor pentru securizarea accesului în locuință prin folosirea unui sistem de încuietori (uși, ferestre, grilaje, etc.) și verificarea permanentă a acestuia, instalarea, în măsura posibilităților, a unui sistem tip interfon la intrarea în scara blocului, montarea unei alarme în propria locuință și a unui sistem video de supraveghere.
 
Activitățile se înscriu în Programul de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, cu accent pe prevenirea infracționalității cu grad ridicat de impact emoțional și psihologic în comunitate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii