Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal

ro

03 Jan, 2024 16:14 557 Marime text
Nr. 12051 din 03 Ianuarie 2024
 
 
REZULTATELE POLIȚIȘTILOR DIN
MINIVACANȚA DE ANUL NOU
 
În perioada 30 decembrie a.c. – 2 ianuarie 2024, nu au fost înregistrate evenimente deosebite, poliţiştii ialomițeni fiind prezenți la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea producerii oricăror evenimente negative.
Pe parcursul celor 4 zile, polițiștii au intervenit la 371 de evenimente, din care 343 au fost sesizate prin intermediului apelului de urgență 112.
În urma activităților din teren, polițiștii ialomițeni au aplicat 824 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 285.000 de lei.
Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru încălcarea legislației rutiere de către  participanții la trafic, precum și pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Totodată, pentru abaterile constatate au fost reținute 31 de permise de conducere și retrase 40 certificate de înmatriculare.
De asemenea, au fost înregistrate 39 infracțiuni, dintre acestea 5 au fost la regimul rutier, 19 infracțiuni contra persoanei și 9 infracțiuni contra patrimoniului. 
În perioada de referință, polițiștii ialomițeni au organizat 38 acțiuni de prevenire și de asigurare a măsurilor de ordine și siguranță publică pe raza județului Ialomița, în contextul minivacanței de Anul Nou.
Exemple:
La data de 30 decembrie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei
în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională la regimul rutier au oprit, pentru verificări un șofer în vârstă de 20 de ani, din comuna Platonești.
 
În urma controlului a reieșit că tânărul, în vârstă de 20 de ani nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.
 
Polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
 
 
În cursul zilei de 31 decembrie a.c., în jurul orei 11:30, polițiștii din cadrul Secției nr.7 Poliție Rurală Platonești au depistat în trafic, un bărbat în vârstă de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism neînregistrat.
 
În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.”
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii