Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:01 19 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - Proiectului Național ROADPOL - Safety Days

ro

17 Sep, 2021 10:39 298 Marime text
Nr. 110504 din 17 Septembrie 2021
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
ROADPOL SAFETY DAYS
 
În perioada 16 - 22 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, polițiștii rutieri vor acționa în cadrul Proiectului Național ROADPOL - Safety Days, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.
 
În această perioadă, la nivel european, se va desfășura operațiunea „Focus on the road”, înscrisă în Programul Operațiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), al cărei obiectiv principal este reprezentat de sancționarea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția de la conducere, având în vedere pericolul în care este pusă siguranța deplasării pe drumurile publice.
 
Și în județul Ialomița polițiștii rutieri vor desfășura activități informativ - preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.
 
Proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2021 să devină o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere, pe drumurile din Europa.
 
În primele 8 luni ale anului, pe raza județului Ialomița s-au produs 27 de accidente grave, soldate cu decesul a 18 persoane, rănirea gravă a 18 persoane și rănirea ușoară a 19 persoane.
 
Principalele 3 cauze ale producerii acestor accidente au fost adormirea la volan, traversarea neregulamentară sau alte preocupări ale conducătorilor auto de natură a le distrage atenția.

 
Polițiștii rutieri vor purta discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii