Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - Atenție la înșelăciunnile prin distragerea atenției

ro

20 Sep, 2021 13:39 662 Marime text
Nr. 110505 din 20 Septembrie 2021
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
ATENŢIE LA ÎNŞELĂCIUNILE PRIN DISTRAGEREA ATENŢIEI
 
Pentru a preîntâmpina comiterea unor fapte de înșelăciune prin metoda distragerii atenției, polițiștii ialomițeni atrag atenția cu privire la modul de operare folosit de infractori şi recomandă cetățenilor să țină cont de următoarele sfaturi.
 
Victimele, în special persoane vârstnice sunt contactate la domiciliu de grupuri alcătuite din 2 – 4 persoane, din care fac parte cu preponderenţă femei.
 
Acestea, sub pretextul că sunt angajate ale unor centre comerciale, pătrund în locuința dumneavoastră pentru a vă prezenta promoțiile unor produse cunoscute.
 
În timp ce unul dintre membri grupului distrage atenţia victimei, cerându-i acesteia să vadă produsele, ceilalţi pătrund în locuinţă şi, profitând de neatenţia proprietarului, sustrag bani, bijuterii sau alte valori.
 
Pentru a nu cădea victime unor astfel de infracţiuni, trebuie să aveţi în vedere următoarele recomandări:
 
- NU acceptaţi în nicio împrejurare accesul unor persoane necunoscute în locuinţa sau gospodăria dumneavoastră !
 
- Sub niciun pretext, NU furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre vecinii dumneavoastră !
 
- NU primiţi în locuință persoane care oferă spre vânzare diverse produse! Aceştia vă pot înşela sau vor doar să vadă ce bunuri pot fura din gospodăria dumneavoastră!
 
- În cazul în care sesizaţi prezenţa în comunitate a unor grupuri de necunoscuţi care solicită informaţii cu privire la vecinii care comercializează diverse bunuri, reţineţi semnalmentele persoanelor şi cât mai multe detalii despre mijlocul lor de deplasare şi anunţaţi de îndată subunitatea de poliţie cea mai apropiată!
 
- Dacă aveţi în familie vârstnici care locuiesc singuri, întrucât sunt o categorie vulnerabilă în ceea ce priveşte victimizarea prin astfel de infracţiuni, explicaţi-le că NU trebuie să permită accesul necunoscuţilor în casă!
 
- Dacă ați fost victima unor astfel de practici, sesizați de urgență poliția!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii