Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:26 01 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - 29.06.2021

ro

29 Jun, 2021 14:03 433 Marime text
Nr. 110389 din 29 Iunie 2021
 
 
ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2
 
 
Polițiștii ialomițeni au identificat pe parcursul zilei de ieri, 3 persoane care nu au respectat măsura izolării sau carantinării la domiciliu și 14 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.
 
La data de 28 iunie a.c., forțele de ordine au fost la datorie, acţionând pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.
 
În cadrul activităților au fost efectuate verificări la 230 de persoane aflate în carantină și izolare la o adresă declarată. De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale au fost controlate peste 60 de autovehicule, dintre care 11 mijloace de transport persoane, cele cu regim de TAXI și cele care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.
 
În ultimele 24 de ore, au fost verificate 82 de locații, iar în cadrul acestora, 25 de restaurante și terase.
 
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii ialomițeni au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare la domiciliu, și 14 amenzi în cazul unor persoane identificate că nu au purtat masca de protecție în locurile ude aceasta este obligatorie, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 4000 de lei.
 
Reamintim faptul că, portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, respectiv piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun etc.
 

 Exemplu:
 

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, în cadrul verificărilor persoanelor aflate în izolare la domiciliu au constatat faptul că 3 femei, cu vârste cuprinse între 22 și 27 de ani nu au respectat măsura izolării la domiciliu, conform deciziei Direcției de Sănătate Publică Ialomița, nefiind găsite la adresele declarate.
 
Față de acestea a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare totală de 3000 de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii