Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:10 02 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

ro

15 Jun, 2021 12:47 262 Marime text
Nr. 20.361 din 15 Iunie 2021
 
 
 
RECOMANDĂRI PENTRU O DEPLASARE
 SIGURĂ PE TIMP DE PLOAIE
 
 
Pentru călătorii în siguranță, polițiștii le recomandă celor care se deplasează cu autoturismul să conducă prudent, să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum și să ia în calcul faptul că spațiul de frânare crește substanțial pe un carosabil ud.
 
Având în vedere precipitațiile anunțate în județul Ialomița, sub formă de ploi, Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița recomandă conducătorilor auto:
 
Asiguraţi-vă întotdeauna că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă oferă o vizibilitate foarte bună. Este necesar ca ștergătoarele și instalația de climatizare să funcționeze perfect.
 
Nu frânaţi brusc! Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte subit.
 
Nu îngreunați traficul prin opriri sau staționări în locuri nepermise.
 

Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.
 
De asemenea, trebuie să efectuați fiecare manevră numai după o temeinică asigurare, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur.
 
Manifestați atenție la pietoni și la celelalte categorii de participanți la trafic! Respectați-vă partenerii de drum!
 
Conștientizați în permanenţă pericolul de a acvaplana. În acele momente anvelopa nu mai are contact cu asfaltul, sub ea existând doar o peliculă de apă.
 
În principiu, acvaplanarea apare foarte repede la anvelopele uzate sau la trecerea prin bălţi cu o viteză prea mare. Pericolul de accident în acest caz este extrem de ridicat.
 
În cazul rămânerii în pană, pe timp de ploaie, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii