Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - 12.01.2022

ro

12 Jan, 2022 13:53 617 Marime text
                                                        Nr. 53073 din 12 Ianuarie 2022
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2
 
Activitățile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului continuă. Peste  80 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști locali și pompieri au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, în zone aglomerate, la agenții economici, dar şi în mijloacele de transport în comun.
 
Polițiștii ialomițeni au desfășurat 6 acţiuni punctuale, organizate atât independent de către poliţişti cât și împreună cu I.J.J. Ialomița şi cu alte structuri.
 
În cadrul acțiunilor, au fost verificate 816 de persoane, din care 406 aflate în carantină și 221 în izolare.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 8 societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.
 
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii ialomițeni au aplicat, conform Legii 55/2020, 13 sancţiuni contravenţionale, după cum urmează:
- 10 sancțiuni, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;
- 3 sancțiuni, ca urmare a nerespectării măsurilor de izolare/carantinare.
 
Exemplu     
 
În ziua de 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Ţăndărei, în cadrul acțiunilor de verificare cu privire la respectarea măsurilor de carantinare la domiciliu a persoanelor, au stabilit că 2 bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani, din orașul Țăndărei, se sustrag măsurilor de carantinare, nefiind găsiți la domiciliu.
 
Faţă de persoanele susmenționate a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 55/2020, totodată fiind înștiințată Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa, pentru a lua măsuri conform competenţelor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii