Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - 08.06.2021

ro

08 Jun, 2021 12:25 709 Marime text

Nr. 110341 din 8 Iunie 2021
 
 
ACȚIUNE PENTRU VERIFICAREA TRANSPORTULUI DE PERSOANE
 
 
La data de 7 iunie a.c., polițiștii rutieri ialomițeni au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității transportului public de persoane și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție a Județului Ialomița au constituit în cursul zilei de ieri, atât în mediul rural cât și urban, filtre rutiere în cadrul cărora au fost verificate legalitatea efectuării transportului public de persoane, precum și respectarea măsurilor de protecție sanitară în timpul efectuării de curse regulate sau speciale.
 
În cadrul activităților s-a acționat pentru respectarea capacităţii maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și pentru verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului.
 
De asemenea au fost verificate perioadele de conducere, pauzele şi perioade de odihnă, precum și modul în care conducătorii autovehiculelor care efectuează transport de persoane, respectiv pasagerii acestora, respectă prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.
 
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste  23.700 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, și retras un certificat de înmatriculare.
 
Astfel de activități vor fi derulate pe parcursul acestei săptămâni, pentru prevenirea evenimentelor rutiere.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii