Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - 04.06.2021

ro

04 Jun, 2021 10:22 740 Marime text
Nr. 110.337 din 04 Iunie 2021
 
 
Buletin de presă
 
 
Material lemnos confiscat de polițiști
 
La data de 03 iunie a.c., pe raza localității Sărățeni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Ion Roată au depistat, în trafic, un tânăr de 25 de ani, din județul Vrancea, în timp ce transporta cu o autoutilitară, material lemnos din specia fag.
 
În urma verificărilor efectuate de polițiști și a măsurătorilor reprezentanților Ocolului Silvic Slobozia, s-a constatat că în avizul de însoțire al mărfii există neconcordanțe între cantitatea de lemne înscrisă și cea transportată.
 
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 2,8 metri cubi lemn, esență fag.
 
* * *
 
Activități pentru prevenirea violenței domestice
 
Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cu sprijinul polițiștilor de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au desfăşurat activități pentru promovarea drepturilor femeilor și reducerea riscului de victimizare a acestora.
 
Polițiștii au discutat cu peste 30 de persoane și au oferit recomandări preventive, privind serviciile de care pot beneficia victimele violenței domestice și alte surse de ajutor precum și aplicația Bright Sky și cazurile în care pot fie emise ordine de protecție.
 
Activitățile fac parte din „Programul de prevenire a violenței domestice și a agresiunilor de natură sexuală”.
 
* * *
 
 
        Mandat european de arestare, executat de poliţişti
 
Poliţiştii de investigaţii criminale din Ialomiţa au depistat un tânăr care era urmărit internaţional pentru infracțiuni contra proprietății, fapte comise în Germania.
 
La data de 03 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Ialomiţa au depistat un tânăr, de 17 de ani, din Țăndărei, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile germane.
 
Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea de infracţiuni contra proprietății, fapte comise pe teritoriul Germaniei.
 
Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al inspectoratului, urmând să fie predat către autorităţile judiciare germane.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii