Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Buletin de presă - A pus în pericol circulația pe drumurile publice

ro

20 Sep, 2021 13:40 720 Marime text
Nr. 110506 din 20 Septembrie 2021
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Au pus în pericol circulația pe drumurile publice
 
Duminică, 19 septembrie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Țăndărei, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza localității Săveni au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani.
 
Întrucât șoferul nu avea documentele personale și ale autoturismului asupra sa, polițiștii l-au verificat în bazele de date, reieșind că are dreptul de a conduce suspendat.
 
De asemenea, numărul de înmatriculare al autoturismului nu figurează atribuit pentru niciun vehicul, iar seria șasiu indică faptul că autoturismul în cauză figurează cu alt număr de înmatriculare și este radiat din circulație.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
 
* * *
 
La data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au depistat în flagrant un bărbat în vârstă de 53 ani, din municipiul Târgoviște, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Urziceni sub influența băuturilor alcoolice.
 
Fiind testat cu aparatul Drager, acesta a indicat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul din Urziceni unde a refuzat recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
 
 
 
* * *
 
În cursul zilei de sâmbătă, 18 septembrie a.c., în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Amara au observat pe DN2C, la ieșire din Amara către Grivița o autoutilitară ce avea o deplasare sinuoasă.
 
În momentul în care polițiștii au efectuat semnal de oprire folosind semnalele acustice și luminoase, șoferul autoturismului a mărit viteza de deplasare, oprind în cele din urmă după câteva sute de metri.
 
În urma legitimării s-a stabilit că la volanul autoutilitarei se afla un bărbat în vârstă de 31 de ani, din orașul Amara, iar în urma verificărilor efectuate a reieșit că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de 0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
La solicitarea de a fi condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice de sânge bărbatul a refuzat prelevarea mostrelor, pe numele lui fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii