Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile

ro

09 Nov, 2023 14:33 405 Marime text
                                                        Nr.  102248  din 09 Noiembrie 2023
 
 
 
"SĂPTĂMÂNA ALTFEL" CU POLIȚIȘTII
 
În cursul zilei de ieri, 08 noiembrie, elevii Liceul Pedagogic Matei Basarab și Colegiului Național Mihai Viteazul din municipiul Slobozia au fost vizitați de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.
 
Activitatea a avut loc în cadrul Programului Național "Școala Altfel", ocazie cu care a fost desfășurată o activitate educativă pentru prevenirea violenței în unitățile de învățământ, elevilor fiindu-le prezentate recomandări, în scopul reducerii riscului de victimizare și devenire a unor subiecți pasivi ai infracțiunilor comise cu violență.
 
Astfel, elevii au înțeles că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată și responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți.
 
În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, prevenirea portului sau folosirii de obiecte periculoase în instituțiile de învățământ, a traficului de persoane și siguranța în mediul online, precum și răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.
 
Totodată, au fost prezentate aspecte privind riscurile asociate consumului de substanțe care creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii