Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

ro

27 Sep, 2023 12:52 602 Marime text
Poliţiştii ialomițeni au acționat în ultimele 24 de ore pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul silvic. 2 autoutilitare cu peste 7 metri cubi de lemne au fost depistate în trafic transportând material lemnos, fără documente legale de provenineță.
La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Grivița au oprit în trafic, pentru verificări, pe raza comunei Iazu, o autoutilitară condusă de un bărbat 26 de ani, din județul Vrancea.
În urma controlului efectuat polițiștii au stabilit că șoferul transporta cantitatea de 1,24 mc de lemn de foc din specia tei, fără a deține aviz de însoțire, prevăzut de normele privind circulația materialelor lemnoase în vigoare.
Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, totdată fiind confiscată și cantitatea 1,24 mc de lemn.
 
De asemenea, în această dimineață, în jurul orei 08:30, polițiștii ialomițeni au depistat pe raza comunei Coșereni o altă autoutiliotară ce transporta material lemnos.
În urma verificărilor s-a constatat faptul că la volan se afla un bărbat din județul Vrancea, care a prezentat un aviz de însoțire privind proveniența materialului lemnos din care rezulta că transportă cantitatea de 5,832 mc lemn foc din specia fag.
Întrucât pe autoutilitară se afla o cantitate vizibil mai mare decât cea trecută în aviz, cu sprijinul reprezentanților Ocolului Silvic Urziceni s-au efectuat măsurători, reieșind cantitatea de 6,932 mc lemn foc din specia susmenționată, cu 1,1 mc mai mult decât cea trecută în aviz.
Conducătorul auto a fost de asemenea sancționat pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, fiind  confiscată totodată și cantitatea de de 1,1 mc de lemne.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii