Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Acțiuni ale polițiștilor ialomițeni, pentru siguranța cetățenilor

ro

18 Sep, 2023 14:02 494 Marime text
În zilele de sâmbătă și dumincă, poliţiştii ialomițeni au intervenit la peste 210 evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 400 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate 24 de infracţiuni.
În perioada menționată, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Ialomița, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 10 acţiuni şi s-a intervenit la 212 evenimente, dintre care 204 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 24 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 404 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 112.660 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale polițiștilor ialomițeni.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
În urma activităților desfășurate, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce 11 permise de conducere şi au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

Exemple:
La datad de 17 septembrie a.c., în jurul orei 09:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au depistat în trafic, un bărbat de 53 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Urziceni aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul etilotestului indicând o valoare de 1,09 mg/alcool pur în aerul expira
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
 
De asemenea, noaptea trecută, în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Orașului Fierbinți Târg au depistat pe raza localității Grecii de Jos, un bărbat de 48 de ani, din județul Ilfov, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,91 mg/alcool pur în aerul expirat, valoare indicată în urma testării cu aparatul Drager.
Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
În cursul zilei de 17 septembrie, polițiștii din cadrul Secție de Poliție nr. 6 Ion Roată, au au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că un conducător auto a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că la volan s-a aflat un tânăr de 18 ani, care nu deținea permis de conducere și care ar fi sustras autoturismul din curtea unei rude.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “furt în scop de folosință”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii