Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Giurgiu Reguli de circulație pe înțelesul preșcolarilor

ro

24 May, 2023 15:24 527 Marime text
Nr. 7602/189 din 24 mai 2023
 
ȘTIRE DE PRESĂ
 
LECȚIE DE EDUCAȚIE RUTIERĂ PETRU PREȘCOLARI
 
La data de 24 mai a.c., , polițiștii Serviciului Rutier și cei ai Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu au desfășurat o acțiune preventivă în municipiul Giurgiu, la Grădinița cu program normal nr. 6.
Acțiunea a avut drept scop prezentarea principalelor reguli de circulație pe înțelesul preșcolarilor, precum și prevenirea delincventei juvenile și a criminalității.  
 
De asemenea, au avut loc discuții privind importanța comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație, în vederea prevenirii producerii evenimentelor rutiere în care să fie implicați preșcolari.
 
Copiii au fost învățați să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să aleagă locurile special amenajate, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga.
 
De asemenea, polițiștii prezenți la activitatea au stat la dispoziția copiilor, oferindu-le acestora recomandări referitoare la comportamentul pe care trebuie să-l adopte atunci când sunt participanți la trafic, în calitate de pietoni sau bicicliști, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.
 
Totodată, polițiștii le-au explicat celor mici semnificația indicatoarelor rutiere și a culorilor semaforului.
 
Conștientizarea de către preșcolari a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră este un factor important, care contribuie, pe termen lung, la scăderea numărului de accidente rutiere.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii