Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Giurgiu Pentru unii a fi poliţist este un vis din copilărie

ro

25 Oct, 2023 15:42 583 Marime text
Nr. 7602/376 din 24 octombrie 2023
 
ȘTIRE DE PRESĂ
 
MESERIA DE POLIȚIST, PROMOVATĂ ÎN LICEELE GIURGIUVENE
 
Pentru unii a fi poliţist este un vis din copilărie, pentru alţii o simplă profesie, dar pentru majoritatea polițiștilor, această profesie este o vocaţie, o onoare manifestată prin patriotism.
 
Încă din frageda vârstă, copiii sunt atraşi de această profesie şi privesc cu entuziasm uniforma de poliție și pe oamenii care o poartă cu respect și devotament.
 
Astăzi, 25 octombrie a.c., Colegiul Național Ion Maiorescu și Liceul Teoretic Nicolae Cartojan, din municipiul Giurgiu au fost vizitate de echipe de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, care le-au vorbit tinerilor despre profesia de poliţist și despre ce presupune exercitarea acesteia.
 
Echipele care au interacționat cu tinerii liceeni giurgiuveni au fost formate din poliţişti din cadrul structurilor de prevenire, siguranță școlară, ordine publică, criminalistică, resurse umane, pregătire profesională și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
 
Elevilor li s-au prezentat mai multe linii de muncă, polițiștii vorbind despre activitățile diverse pe care ei le desfășoară, despre drepturi și obligații, dar și despre condițiile necesare admiterii în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.
 
Activități de promovare a profesiei de polițist sunt desfășurate constant de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu și sunt menite să arate tinerilor liceeni de ce să aleagă această meserie, aspecte, care sunt mai puțin știute, prin însăși natura profesiei.
 
Totodată, polițiștii giurgiuveni prezenți în școli le-au dat detalii tinerilor despre unele aspecte practice ale meseriei de polițist, dezvăluindu-le din tainele profesiei, fiecare în funcție de specificul structurii în care își desfășoară activitatea.
 
Subiectul a fost unul de interes pentru liceeni, care și-au manifestat deschiderea și curiozitatea pentru a afla ce presupune meseria de polițist, fiind atrași de provocările și de specificul acesteia.
 
De asemenea, aceștia au fost sfătuiți, de polițiștii de la prevenirea criminalității, despre cum să se ferească de pericole, astfel încât să nu devină victime sau autori ai unor infracțiuni.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii