Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Giurgiu Noile modificări ale Codului Penal

ro

26 Jul, 2023 10:00 420 Marime text
Nr. 7602/273 din 26 iulie 2023
 
ȘTIRE DE PRESĂ
 
ACTIVITĂȚI DE INFORMARE PUBLICĂ PRIVIND NOILE MODIFICĂRI ALE CODULUI PENAL
 
La data de 25 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier și Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Giurgiu, împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, au desfășurat activități de informare cu privire la modificările aduse Codului Penal prin Legea 213/2023.
 
Prin activitate s-a urmărit conștientizarea de către șoferi a pericolului la care se expun, atât aceștia, cât și cei din jur, prin încălcarea regulilor de circulație, în special atunci când se urcă la volan dacă sunt influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.
 
Cea mai recentă modificare a Codului Penal se referă la felul în care vor fi aplicate pedepsele în situațiile în care conducătorii auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a poseda permis de conducere provoacă accidente rutiere, din care rezultă decesul unei persoane, situație în care cei vinovați vor fi condamnați la pedepse cu executare.
 
De asemenea, toți participanții la traficul rutier, indiferent de calitatea acestora, au obligația legală de a adopta o conduită preventivă, care să conducă la evitarea producerii accidentelor, a pagubelor materiale și a pierderilor de vieți.
 
Polițiștii le-au reamintit conducătorilor de autovehicule și despre obligația de a folosi în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă pe toate categoriile de drumuri publice.
 
Totodată, polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto că legislația a fost modificată și cu privire la tractoarele agricole sau forestiere, în sensul că pentru ca acestea să poată fi conduse pe drumurile publice trebuie sa fie înmatriculate sau înregistrate, iar ei trebuie să posede permis de conducere corespunzător.
 
Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii