Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Giurgiu Acțiunile polițiștilor Giurgiuveni, constatate în ultimele 24 de ore

ro

10 Sep, 2023 11:24 542 Marime text
Poliţiştii giurgiuveni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța comunității.
 
Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii au acționat pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța comunității giurgiuvene.
Polițiștii rutieri au acționat cu efective mărite, în cadrul acțiunii,,Blocada", pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.
Scopul acțiunilor este de a preveni și de a identifica în trafic acele persoane care prin inconștiență sau nepăsare, se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor.
 
În acest context, la nivelul intregului județ au fost controlate vehicule, fiind testați peste 120 de conducători auto cu aparatul etilotest și peste 40 șoferi cu aparatul drugtest.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 42.045 de lei, fiind reținute 9 de permise de conducere, dintre care 5 pentru depășirea limitei legale de viteză.
În cadrul acțiunii au fost constatate în flagrant delict mai multe infracțiuni la regimul rutier, după cum urmează:                                      
 
La data de 9 septembrie a.c., ora 05.10, un tânăr, de 22 de ani, din comuna Călugăreni, județul Giurgiu, a fost depistat în timp ce conducea, pe D.N.5, în afara localitatății Frăteşti, un autoturism, proprietatea unui bărbat, din localitatea Hulubești.
 
În urma verificărilor efectuate în baza de date, a reieșit faptul că tânărul în cauză are dreptul de a conduce anulat.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă a refuzat atât testarea, cât şi prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
De asemenea, din verificări a rezultat faptul că autoturismul condus ar fi fost sustras de către tânărul în cauză, în scop de folosinţă.
 
În cauză,polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectueză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere,  refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.şi furtul în scop de folosinţă.

La data de 9 septembrie a.c., ora19.11, pe D.N.6H, în localitatea Mihăilești, a fost depistat un bărbat, de 34 de ani, din județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat.
 
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.
La data de 10 septembrie a.c., ora 02.10, pe strada Republicii, din orașul Bolintin Vale, a fost depistat un bărbat, de 50 de ani, din comuna Bucșani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.
Conducătorul auto a refuzat atât testarea cu aparatul drager, cât și recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii