Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Un cetățean a provoacat scandal și s-a manifestat agresiv verbal și fizic

ro

25 Oct, 2023 13:08 442 Marime text
Nr. 3044392 din 25 octombrie 2023
 
 
REȚINUT PENTRU AMENINȚARE, DISTRUGERE, VIOLARE DE DOMICILIU ȘI LOVIRE SAU ALTE VIOLENȚE
 
 
         La data de 23 octombrie 2023, la ora 21:55, Secția 1 Poliție Galați a fost sesizată telefonic prin intermediul S.N.U.A.U. 112, de o femeie, cu vârsta de 46 de ani, cu privire la faptul că la adresa sa de domiciliul, situată pe strada Mircea cel Bătrân, din municipiul Galați, un vecin provoacă scandal și se manifestă agresiv verbal și fizic.
 
         Din verificările preliminare efectuate de polițiști la fața locului s-a stabilit faptul că la data menționată, cu puțin timp înainte de apelul telefonic la 112, un bărbat, cu vârsta de 29 de ani, ce domiciliază pe strada Mircea cel Bătrân, fiind sub influența băuturilor alcoolice, ar fi pătruns fără drept, prin forțarea porții de acces în curtea imobilului învecinat cu al său, unde, fără vreun motiv anume, ar fi amenințat-o cu moartea pe apelantă, dar și pe fiica acesteia, cu vârsta de 19 ani. Totodată acesta le-ar fi agresat și fizic, bruscându-le, trăgându-le de păr și rupându-le tricourile pe care le purtau.
 
         Întrucât și în momentul când a sosit echipajul de poliție la imobilul respectiv, bărbatul nu a înțeles să se oprească din manifestarea pe care o avea și nu s-a supus somațiilor, polițiștii au folosit forța și l-au imobilizat, iar apoi a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie Elisabeta Doamna Galați cu sprijinul unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Galați, unde a fost internat.
 
         A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de amenințare, lovire sau alte violențe, distrugere și violare de domiciliu.
 
 
         În data de 24.10.2023, cercetările au fost continuate de polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Galați, iar după probatoriului administrat în cauza penală, față de bărbatul, de 29 de ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 25 octombrie 2023, să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea luării unei măsuri preventive.
 
 ***
 
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE SAU A SUBSTANȚELOR INTERZISE
 
        
         La data de 24 octombrie 2023, în jurul orei 10:00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați au depistat un bărbat, cu vârsta de 56 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 26, având direcția de deplasare dinspre comuna Vânători spre municipiul Galați, sub influența băuturilor alcoolice.
         La testarea alcoolscop a fost indicată valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
         A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
 
***
         La aceeași dată, în jurul orei 23:30, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Galați au oprit în traficul rutier, pentru control, în zona intersecției dintre strada 1 Decembrie 1918 cu bulevardul Milcov, din municipiul Galați, un autoturism care era condus de un bărbat, cu vârsta de 33 de ani, din municipiul Galați.
         Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.     
         În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii