Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Serviciul Clinic de Medicină Legală Galați a emis buletinul de analiză toxicologică din care reies valorile

ro

30 Oct, 2023 15:53 644 Marime text
Nr. 3044394 din 30 octombrie 2023
 
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE SAU A SUBSTANȚELOR INTERZISE
 
        
         La data de 27 octombrie 2023, în jurul orei 17:00, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au oprit în traficul rutier, pentru control, un autoturism care era condus de un bărbat, cu vârsta de 38 de ani, pe raza satului Podoleni, din comuna Barcea, din județul Galați.
         Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.     
         În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
         Pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe va fi cercetat un alt bărbat, de 51 de ani, din comuna Foltești, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești în timp ce conducea un autoturism în mod sinuos în localitatea de domiciliu, în jurul orei 23:40.
         Acesta emana halenă alcoolică și a refuzat testarea cu aparatul etilotest. A fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. La data de 29.10.2023, Serviciul Clinic de Medicină Legală Galați a emis buletinul de analiză toxicologică din care reies valorile: prima probă o alcoolemie de 1,67 %, iar cea de-a doua probă o alcoolemie de 1,42 %
 
***
 
         Tot pentru aceeași infracțiune mai sus menționată vor fi cercetate și alte persoane care au fost depistate de polițiștii gălățeni după ce s-au urcat la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, în cursul zilei de sâmbătă 28 octombrie, dar și a nopții de 28/29 octombrie 2023 după cum urmează:
 
         Prima dintre acestea, un bărbat, de 51 de ani, din Tulucești a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Urbană Galați în timp ce conducea un autoturism pe strada Liliacului, din localitatea Tulucești, județul Galați, în jurul orei 15:15, iar în urma testării cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
         Cea de-a doua persoană, o femeie, cu vârsta de 50 de ani, din comuna Umbrărești, județul Galați, a fost oprită în trafic pentru control de către polițiști din cadrul Postului de Poliție Umbrărești, pe DC 58, în interiorul localității de domiciliu, în jurul orei 19:15, iar în urma testării cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
         Cea de-a treia persoană, un bărbat, cu vârsta de 28 de ani, din municipiul Adjud, județul Vrancea, a fost oprit în trafic, pentru control, de un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, la data de 29.10.2023, în jurul orei 00:30, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare, din  comuna Umbrărești.    
         Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
         În urma controlului corporal, în buzunarul lateral stâng al pantalonilor a fost găsită o pungă de mici dimensiuni din staniol, în interiorul căreia se afla o substanță vegetală cu miros înțepător. De asemenea, după verificarea autovehiculului, în portiera dreaptă față au fost găsite 11 pungi autosigilante din plastic, în interiorul cărora se afla o substanță sub forma unor cristale. Alte 11 pungi din staniol, de mici dimensiuni, au fost identificate în buzunarul unei geci aflată pe bancheta din spate, iar în interiorul acestora se afla o substanță vegetală cu miros înțepător.
         La fața locului au ajuns și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați care au ridicat substanțele găsite în vederea continuării cercetărilor, fiind bănuite a face parte din categoria substanțelor psihoactive.
          
          Toți cei trei conducători auto au fost conduși la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, precum și a consumului unor substanțe interzise.
 
***
 
                Duminică, 29 octombrie 2023, în jurul orei 15:45, un echipaj de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Urbană Galați, în timpul executării unor activități pe linie de rutieră dispuse în baza unui plan de acțiune în acest sens la nivelul Poliției Municipiului Galați, a oprit în trafic, pentru control, pe strada Ștefan cel Mare, în interiorul localității Umbrărești, un autoturism care era condus de un tânăr, de 20 de ani, cu domiciliul în această localitate.
         Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
         De asemenea, s-a stabilit că tânărul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
         În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.
 ***
        
         Pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe vor fi cercetați alți doi bărbați care au fost depistați de polițiștii gălățeni la data de 29 octombrie 2023, după cum urmează:
 
         Primul bărbat, de 53 de ani, din comuna Nămoloasa, a fost oprit în trafic, pentru control, de un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localității de domiciliu, în jurul orei 19:00, iar în urma testării cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
         Al doilea bărbat, cu vârsta de 31 de ani, din municipiul Galați, a fost oprit în trafic, pentru control, de un echipaj de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihail Kogălniceanu, din localitatea de domiciliu, în jurul orei 20:00.
         Cu ocazia legitimării și a efectuării controlului corporal, precum și al autovehiculului, asupra conducătorului auto au fost găsite două folii din plastic ce conțineau o substanță vegetală de culoare verde, cu miros înțepător și un grinder pentru mărunțit.
         În urma testării cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
         Grinderul și substanțele bănuite a face parte din categoria substanțelor psihoactive au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor atât de polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Galați, precum și de cei de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Galați.
 
***
 
        
DEPISTAT LA VOLAN FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
         Un tânăr, cu vârsta de 20 de ani, din municipiul Galați, a fost depistat, în jurul orei 03.45 de un echipaj de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Galați în timp ce conducea un autoturism pe strada Ion Luca Caragiale, din orașul de domiciliu, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendată. La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.
 
***
 
DEPISTARE ARTICOLE PIROTEHNICE
 
         La data de 27 octombrie 2023, în jurul orei 16:30, un echipaj de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Urbană Galați, în timpul executării unor activități pe linie de rutieră dispuse în baza unui plan de acțiune în acest sens la nivelul Poliției Municipiului Galați, a oprit în trafic pe DJ 251 pentru control, în interiorul localității Pechea, un autoturism care era condus de un bărbat, de 30 de ani, cu domiciliul în această localitate.
         După verificarea documentelor prezentate de conducătorul auto, polițiștii au procedat la controlul autovehiculului, iar în portbagaj au fost depistate articole pirotehnice, fiind vorba despre trei baterii a câte 36 de focuri fiecare și o baterie cu 49 de focuri din categoria F2, așa cum sunt prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1.102 din 10 decembrie 2014 privind stabilirea condițiilor pentru punerea la dispoziție pe piață a articolelor pirotehnice.
         Întrebat în legătură cu provenința acestora, bărbatul a declarat că le-ar fi achiziționat fără documente de la o persoană necunoscută, de sex masculin, care le-ar fi oferit spre vânzare în zona unei piețe agroalimentare din municipiul Galați.
         A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Producerea, experimentarea, prelucrarea, deținerea, transportul, folosirea sau orice alta operațiune cu materii explozive, efectuată fără drept din Legea 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive și având în vedere că articolele pirotehnice care fac parte din categoria F2 sunt interzise deținerii, acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați.
        
***
 
DEPISTARE DE ȚIGĂRETE TIMBRATE ÎN REPUBLICA MOLDOVA
 
         La data de 27 octombrie 2023, în jurul orei 17:40, un echipaj de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu dispuse în baza planului de acțiune Blocada pe raza comunei Pechea, a observat în traficul rutier un autoturism care se deplasa pe DJ 251, însă conducătorul auto al acestuia pentru a evita polițiștii a virat la dreapta pe strada Câmpului și a mărit viteza de deplasare. Echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestui autovehicul, iar după efectuarea semnalului regulamentar de oprire prin folosirea semnalelor acustice și luminoase de la autospecială, bărbatul care se afla la volan s-a conformat și a oprit pe partea dreaptă.
         După verificarea documentelor prezentate de conducătorul auto, polițiștii au stabilit că acesta are cetățenie atât română, cât și moldovenească, are vârsta de 50 de ani și domiciliază în municipiul Galați.
         În urma controlului autoturismului în partea stângă spate, sub scaunul șoferului a fost găsită o geantă din material textil peste care se aflau mai multe articole vestimentare, iar în interiorul acesteia au fost găsite 20 de cartoane de țigări (2200 de țigarete) de mărci diferite și timbrate în Republica Moldova, despre care bărbatul a declarat că le-ar fi cumpărat cu intenția de a le revinde.
         Persoana în cauză a fost condusă la sediul Postului de Poliție Pechea unde a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă de 20.000 de lei în baza prevederilor Legii 227 din 2015 privind Codul fiscal. Totodată, în baza legii menționate a fost luată și măsura complementară a confiscării celor 2200 de țigarete, precum și a autovehiculului folosit la transportarea acestora, înmatriculat în județul Galați.
***
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii