Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

ro

21 Jul, 2023 13:10 580 Marime text
 
Nr. 3044328 din 21 iulie 2023
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU ÎNCĂLCAREA
 ORDINULUI DE PROTECȚIE
 
         La data de 19 iulie 2023, în jurul orei 20:41, Poliția Municipiului Tecuci a fost sesizată telefonic, de o femeie, cu vârsta de 44 de ani, cu privire la faptul că fostul soț, de aceeași vârstă cu ea, a alergat-o pe stradă până în scara blocului unde domiciliază și apoi până la ușa de acces în apartament și a încercat să intre peste ea în casă, manifestând un comportament agresiv, deși există în vigoare un ordin de protecție.
         Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine de Publică Tecuci, care se-au deplasat la fața locului, au constatat că cele sesizate se confirmă și au efectuat cercetări în acest sens.
         Prin ordinul de protecție, emis la data de 30.06.2023 de către Judecătoria Tecuci, pentru o perioadă de 6 luni, bărbatul avea obligația de a păstra o distanță minimă de 30 de metri de fosta sa soție, precum și de domiciliu și locul de muncă ale acesteia.
         Bărbatul nu a fost găsit la momentul sosirii polițiștilor la adresa indicată, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de nerespectarea hotărârii judecătorești prin încălcarea dispozițiilor ordinului de protecție.
         Ulterior, la data de 20 iulie 2023, în continuarea activităților de cercetare efectuate de polițiști, bărbatul a fost depistat și condus la sediul unității de poliție în vederea audierii.
         După administrarea materialului probator a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a bărbatului de 44 de ani, iar în cursul zilei de astăzi acesta va fi prezentat la Judecătoria Tecuci, în vederea luării unei măsuri preventive.
 
***
 
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
 
         La data de 20 iulie 2023, în jurul orei 19:36, polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci au depistat în traficul rutier, un bărbat, de 52 de ani, din localitatea Negrilești, județul Galați, care conducea un autoturism pe DJ 252 G, din comuna Țepu, sub influența băuturilor alcoolice.
          La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
         Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
         Pentru aceeași infracțiune mai sus menționată va fi cercetat un alt bărbat, cu vârsta de 45 de ani, din municipiul Tecuci, după ce a fost depistat de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci, în cursul nopții de 20/21 iulie 2023, în jurul orei 00:10, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Ștefan cel Mare, din orașul de domiciliu, sub influența băuturilor alcoolice.
         La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că și acesta a fost condus la spital, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
 
***
 
EVENIMENT RUTIER
        
         La data de 20 iulie 2023, în jurul orei 18:30, la intersecția dintre bulevardul Siderurgiștilor cu strada Dr. Răutu, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.
         Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au stabilit că un bărbat, cu vârsta de 33 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Siderurgiștilor, dinspre strada Basarabiei către strada Ing. Anghel Saligny, la intersecția cu strada Dr. Răutu, ar fi efectuat un viraj la dreapta, fără a acorda prioritate de trecere unei biciclete, condusă în aceeași direcție de mers, pe pista de biciclete, de un bărbat, de 36 de ani, rezultând un impact.
         În urma acestui eveniment rutier biciclistul a fost rănit, astfel că a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Nu a rămas internat.
         La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
***
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii