Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Pe strada Gheorghe Petrașcu din municipiul Tecuci, a avut loc un accident rutier în urma căruia două persoane au fost rănite

ro

06 Dec, 2023 13:47 707 Marime text
Nr. 3044360 din 06 decembrie 2023
 
                                                                                     
 
EVENIMENTE RUTIERE
 
 
         La data de 5 decembrie 2023, în jurul orei 06:20, pe strada Gheorghe Petrașcu din municipiul Tecuci, a avut loc un accident rutier în urma căruia două persoane au fost rănite.
         Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci s-a stabilit că o femeie, cu vârsta de 53 de ani, din municipiul Tecuci, în timp ce conducea o autoturism pe strada Gheorghe Petrașcu, având direcția de deplasare către comuna Cosmești, când a intrat într-o intersecție cu sens giratoriu, a intrat în impact cu un alt autoturism care se afla deja în interiorul intersecției și care era condus de o altă femeie, cu vârsta de 37 de ani, domiciliată în comuna Poiana, județul Galați.
         În urma acestui eveniment rutier, au fost rănite două persoane de sex feminin, cu vârstele de 22, respectiv 17 ani, care se aflau pasagere în cel de-al doilea autovehicul. Acestea au fost preluate și transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate.
         La testarea alcoolscop, rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
***
 
         La aceeași dată, în jurul orei 14:22, a avut loc un alt accident rutier pe raza municipiului Tecuci soldat cu rănirea unei persoane.
         Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au stabilit că un tânăr, de 19 ani, din comuna Matca, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cuza Vodă din municipiul Tecuci, ar fi acroșat un biciclist care se angajase în traversarea străzii, în mod regulamentar, pe marcaj pietonal și pe lângă bicicletă.
         Biciclistul, cu vârsta de 72 de ani, domiciliat în municipiul Tecuci, a suferit mai multe răni, fiind inițial transportat la Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, de unde a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Galați.
         La testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, rezultatul a fost negativ, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
***
 
         Un alt accident rutier, soldat cu rănirea gravă a unei persoane, a avut loc la data menționată anterior, în jurul orei 15:40, la intersecția dintre DE 581 (DN 24) și DJ 252, în afara localității Cosmești din județul Galați.
         Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci și de cei din cadrul Serviciului Rutier Galați, s-a stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 79 de ani, din sta Coasta Lupei, comuna Nicorești, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 252, din direcția sat Băltăreți, la intersecția cu DE 581, a pătruns pe cel din urmă, moment în care a intrat în impact cu autoutilitară condusă de o femeie, în vârstă de 45 de ani, din comuna Zorleni, județul Vaslui, care avea direcția de deplasare dinspre municipiul Tecuci către comuna Cosmești. Din impact, primul autovehicul a fost proiectat într-un altul ce se afla staționat în așteptare pe DJ 252, pentru a acorda prioritate vehiculelor ce se deplasau pe DE 581, la volanul căruia se afla un bărbat cu vârsta de 28 de ani.
         De asemenea, bărbatul de 28 de ani, observând impactul iminent, a încercat să-l evite și a efectuat manevra de mers înapoi, însă a intrat în impact spate-față cu un alt autovehicul aflat în spatele lui, condus de o femeie, cu vârsta de 37 de ani, din comuna Poiana, județul Galați.
         A rezultat rănirea gravă (stare comatoasă) a conducătorului auto de 79 de ani, care a fost transportat la spital.
         Ceilalți conducători auto au fost testați cu privire la consumul de băuturi alcoolice, rezultatele fiind negative în toate cazurile.
         În cauză a fot întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc acest accident rutier.
 
***
 
 
MANDATE DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA
 PUSE ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI
 
         În cursul zilei de 5 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Biroul Urmăriri au depistat și reținut pe raza orașului Berești două persoane, față de care instanțele de judecată au emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea după cum urmează:
         Prima persoană, un bărbat, cu vârsta de 47 de ani, din oraș Berești, județul Galați, a fost condamnat de Tribunalul Galați, la data de 04.12.2023, la o pedeapsă de 2 ani închisoare într-o cauză penală în care a fost judecat pentru comiterea infracțiunii de violență în familie.
         A doua persoană, o femeie, cu vârsta de 50 de ani, domiciliată tot în oraș Berești, județul Galați, a fost condamnată de Tribunalul Galați, la data de 04.12.2023, la o pedeapsă de 5 ani închisoare într-o cauză penală în care a fost judecată pentru comiterea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
          Persoanele depistate au fost conduse și încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, în vederea executării pedepselor. 
        
 
***
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii