Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Mandate de arestare puse în executare de polițiști

ro

15 May, 2023 12:34 737 Marime text
 
Nr. 3044275 din 15 mai 2023
 
 
        
         MANDAT DE ARESTARE PUS ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI
 
         În cursul zilei de 12 mai 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri au depistat și reținut, pe raza municipiului Galați, un bărbat, cu vârsta de 46 de ani, domiciliat în orașul Berești, județul Galați, față de care, la data de 11.05.2023, Judecătoria Târgu Bujor a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pe o durată de 3 ani și 6 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
Acesta a fost condus și încarcerat în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați.
        
***   
 
EVENIMENTE RUTIERE
 
         La data de 12 mai 2023, în jurul orei 21:10, pe DJ 251C, în interiorului comunei Smulți, din județul Galați, a avut loc un accident rutier, în urma căruia două persoane au fost rănite.
         Din verificările preliminare, precum și după efectuarea cercetării la fața locului, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor – Formațiunea Rutieră au stabilit că un bărbat, cu vârsta de 62 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251C, în interiorul comunei Smulți, pe fondul consumului de alcool și a neadaptării vitezei într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și a lovit un alt autoturism, staționat pe partea dreaptă, în afara părții carosabile.
         În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, precum și a unui alt bărbat, aflat pe bancheta față dreapta, ambii fiind ulterior transportați la spital pentru investigații medicale de specialitate.
         La testarea alcoolscop rezultatul a fost de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, la unitatea spitalicească, bărbatului de 62 de ani i-au fost recoltate și mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
         A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
        
         La data de 13 mai 2023, în jurul orei 02:25, polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor au oprit în trafic pe DJ 241, în interiorul satului Umbrărești, un autoturism care era condus de un bărbat de 28 de ani, sub influența băuturilor alcoolice.
         La testarea alcoolscop a conducătorului auto a fost indicată o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
         Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
         În cursul aceleași zile de 13 mai 2023, în jurul orei 14:32, a avut loc un alt accident rutier pe Calea Smârdan, din municipiul Galați, soldat cu rănirea unei persoane.
         Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au stabilit că un bărbat, cu vârsta de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Smârdan, dinspre localitatea Smârdan către municipiul Galați, ar fi pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus regulamentar din sens opus de un bărbat, cu vârsta de 55 de ani.
         În urma acestui eveniment rutier a rezultat avarierea celor două autovehicule și rănirea unui bărbat de 49 de ani, pasager în cel de-al doilea auto, aflat pe bancheta dreaptă față. Acesta a fost preluat și transportat la spital de un echipaj de la ambulanță.
         La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în cazul conducătorului auto de 55 de ani, însă la cel cu vârsta de 47 de ani, a fost indicată valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge.
         A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
         Un tânăr, cu vârsta de 18 ani, domiciliat în comuna Matca, județul Galați, a fost depistat de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci în traficul rutier, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251A, în localitatea Corod, sub influența alcoolului.
         Aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că tânărul conducător auto a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
         Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii