Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Infracțiunin rutiere

ro

06 Jul, 2023 11:58 524 Marime text
Nr. 3044315 din 06 iulie 2023
 
 
INFRACȚIUNI LA REGIMUL CIRCULAȚIEI RUTIERE
 
        
         La data de 5 iulie 2023, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au depistat trei conducători auto care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.
         Primul dintre aceștia, un bărbat de 45 de ani, din comuna Matca, județul Galați, a fost depistat, la ora 06:33, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251, în interiorul localității de domiciliu, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Cel de-al doilea, un bărbat de 43 de ani, din municipiul Tecuci, a fost depistat, la ora 18:15, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 252, în interiorul satului Furcenii Noi, comuna Cosmești, județul Galați, iar la testarea alcoolscop valoarea indicată a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a stabilit că acesta nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
         Al treilea bărbat, cu vârsta de 32 de ani, din comuna Cosmești, a fost depistat în cursul nopții de 5/6 iulie 2023, la ora 02:24, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, valoarea indicată la testarea alcoolscop fiind a fost de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Verificările au evidențiat și faptul că numerele de circulație provizorie de la autovehicul sunt expirate din data de 22.11.2022.
         Cei trei bărbați au fost conduși la spital unde le-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei și au fost întocmite dosare penale după cum urmează: în primul caz pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, la cel de-al doilea, pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cu privire la cel de-al treilea caz, pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
***
 
EVENIMENTE RUTIERE
 
         La data de 5 iulie 2023, în jurul orei 15:40, pe strada Tecuci, în zona Pieței Centrale, din municipiul Galați, a avut loc un accident rutier, în urma căruia o persoană a fost rănită.
         Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, s-a stabilit că un bărbat cu vârsta de 38 de ani, în timp ce conducea o motocicletă, pe strada Tecuci, dinspre strada George Coșbuc către strada Traian, în zona Pieței Centrale, ar fi surprins și accidentat un bărbat, cu vârsta de 55 de ani, care s-ar fi angajat în traversarea stării prin loc nepermis.
         În urma evenimentului rutier, pietonul a fost rănit și a fost preluat și transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate.
          Motociclistul deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ.
         A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
***   
        
         Un alt eveniment rutier, soldat cu rănirea gravă a unei persoane, a avut loc la aceeași dată de 5 iulie 2023, în jurul orei 20:30, pe strada Malul Brateș, din municipiul Galați.
         Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au stabilit că un bărbat de 54 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un ATV pe strada mai sus menționată, dinspre strada Egretei către strada Tunelului, ar fi pierdut controlul ghidonului și a intrat în impact cu gardul unui imobil.
         În urma impactului bărbatul a fost rănit grav la nivelul capului, iar echipele medicale de la Ambulanță, sosite la fața locului, i-au acordat primul ajutor și l-au transportat la spital în stare de inconștiență.
         Persoana în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul și întrucât nu a putut fi testat alcoolscop, la spital i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
          Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
***   
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii