Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Control la punctul de lucru al unei societăți comerciale

ro

18 Dec, 2023 14:01 468 Marime text
Nr. 3044369 din 18 decembrie 2023
 
 
 
PERSOANE DEPISTATE CĂ EFECTUAU OPERAȚIUNI CU ARTICOLE PIROTEHNICE FĂRĂ DREPT
 
        
         În baza Planului de acțiune PIROTEHNIC 2023/2024, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Serviciului de Investigare a Infracțiunilor Economice, au desfășurat în data de 17 decembrie 2023 mai multe activități specifice, astfel:
         - un control la punctul de lucru al unei societăți comerciale, situat în orașul Târgu Bujor, unde erau expuse spre vânzare, fără drept, 100 bucăți articole pirotehnice categoria F1. Societatea comercială nu deține autorizație pentru comercializarea articolelor pirotehnice, astfel că întreaga cantitate a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor;
         - trei percheziții domiciliare la imobile folosite de către un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din comuna Fârțănești, județul Galați, ocazie cu care au fost găsite 37 bucăți baterii de artificii, categoriile F2, F3 și F4, și un număr de 3653 de petarde, categoriile P1 și F2. Cele aproximativ 375 de kilograme de articole pirotehnice au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor;
         Față de administratorul societății comerciale, o femeie de 34 de ani, respectiv față de bărbat, sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
 
 
 
 
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI,
A ALTOR SUBSTANȚE SAU FĂRĂ A DEȚINE PERMIS DE CONDUCERE
 
 
         Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, după ce au depistat în data de 16 decembrie 2023, în jurul orei 08:30, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din Tecuci, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cuza Vodă din municipiul Tecuci, sub influența băuturilor alcoolice.
         Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, indicând valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, acesta a fost transportat la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cantității de alcool din sânge.
 
***
        
         În aceeași dată și tot pe raza municipiului Tecuci, în jurul orei 08:55, polițiștii au depistat în trafic o persoană de sex masculin, în vârstă de 20 de ani, din aceeași localitate, iar în urma testării acesteia cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
         Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
        
 
 
***
        
         În intervalul 15-17 decembrie 2023, polițiștii gălățeni au depistat în trafic mai multe persoane care au condus autovehicule pe drumurile publice, fără a deține permis de conducere sau având acest drept suspendat, astfel:
         - o femeie de 19 ani, din municipiul Tecuci, depistată pe strada Cuza Vodă din aceeași localitate, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul, având permisul de conducere reținut;
         - un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din sat Fântânele, comuna Scânteiești, județul Galați, depistat la volan pe strada Unirii din aceeași localitate, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
         De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, indicând valoarea de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1305 lei.
         În urma verificărilor efectuate de polițiști, aceștia au stabilit că autoturismul pe care-l conducea îi aparține tatălui acestuia și că tânărul ar fi luat autoturismul fără știrea acestuia. În acest context, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.
         - un bărbat în vârstă de 26 de ani, din sat Toflea, comuna Brăhășești, județul Galați, depistat pe strada Ștefan cel Mare de pe raza comunei Umbrărești, în timp ce conducea un autovehicul, fără a deține permis de conducere.
 
 
                                         EVENIMENTE RUTIERE
 
 
         În dimineața zilei de 15 decembrie 2023, în jurul orei 07:05, pe strada Oțelarilor din municipiul Galați, a avut loc un accident rutier în urma căruia un bărbat a fost rănit.
         Din verificările preliminare efectuate de polițiști, s-a stabilit că un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Galați, care se deplasa pe artera rutieră menționată, cu direcția dinspre strada Victor Vîlcovici către strada Stadionului, a efectuat manevra de întoarcere către celălalt sens prin viraj la stânga, moment în care a accidentat ușor o persoană de sex masculin care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
         Persoana accidentată a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Galați, pentru a primi îngrijiri medicale.
  La testarea alcoolscop a conducătorului auto, rezultatul a fost negativ.
  În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
                                                        ***
 
  În data de 16 decembrie 2023, în jurul orei 15:15, polițiștii Biroului Rutier Galați au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă întrucât au fost sesizați cu privire la faptul că, în satul Cișmele, comuna Smârdan, județul Galați, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea ușoară a unei persoane.
         În fapt, un bărbat din Galați, aflat la volanul unui autoturism ce se deplasa pe DJ255C, având direcția de deplasare dinspre localitatea Cișmele către localitatea Mihail Kogălniceanu, pe fondul neatenției, ar fi pierdut controlul volanului în curbă, a intrat pe contrasens și a intrat în coliziune cu o autoutilitară ce se deplasa din sens opus, în mod regulamentar.
         Conducătorul primului autovehicul a fost transportat la spital de către echipajul medical venit la fața locului.
  Rezultatele testării alcoolscop au fost negative în cazul ambilor conducători auto.
  În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.           
                                                    ***
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii