Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Au fost efectuate 11 percheziții domiciliare

ro

03 May, 2023 14:53 638 Marime text
  Nr. 3044268 din 03.05.2023
 
 
POLIȚIȘTII GĂLĂȚENI AU DESTRUCTURAT 4 GRUPĂRI INFRACȚIONALE
 
Începând cu luna octombrie 2022, pe raza municipiului Galați au fost comise un număr semnificativ de furturi și tentativă de furt din locuință, din societăți comerciale și instituții publice, prin diferite moduri de operare, autorii folosind la momentul comiterii faptelor mănuși și cagule pentru îngreunarea descoperirii lor.
 
 
În acest context, în vederea investigării și documentării acestor fapte, la nivelul Poliției Municipiului Galați s-a constituit o echipă de polițiști specializați în cercetarea unor astfel de infracțiuni, sprijinită de cadre ale I.G.P.R., din cadrul Direcției Operațiuni Speciale, echipă coordonată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.
Imediat după constituirea grupului de lucru, s-a inițiat supravegherea și documentarea activității infracționale a unui nr. de 4 grupări infracționale, formate din persoane suspecte despre care existau date că au preocupări de genul menționat.
 
În privința suspecților precizați, în anii precedenți, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați au probat comiterea de infracțiuni similare (respectiv furturi din locuință cu moduri de operare deosebit și furturi din societăți comerciale, inclusiv de pe platforma combinatului siderurgic din imediata apropiere a municipiului Galați).
 
Astfel, în perioada decembrie 2022 - aprilie 2023, au fost efectuate activități complexe de investigare, verificare și cercetare (ce au inclus extinderea ariei de investigare și deplasarea efectivă a polițiștilor gălățeni, în diferite zone ale țării, în vederea documentarii activității infracționale a membrilor grupărilor) și au fost cooptate, punctual, în activități, structurile teritoriale ale Poliției Române, aferente zonelor geografice menționate.
 
În urma tuturor acestor activități, s-a reușit stoparea fenomenului infracțional menționat și destructurarea celor 4 grupări infracționale, sintetizând în acest sens următoarele rezultate punctuale :
 
- prinderea în flagrant delict, la data de 21.01.2023, pe raza municipiului Galați, a doi bărbați, cu vârstele de 41 și 39 de ani, ambii din municipiul Galați, imediat după ce aceștia ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-o locuință de pe strada Al. Cernat din orașul de domiciliu. Cei doi, folosind mănuși și cagule, au escaladat gardul împrejmuitor și au încercat să pătrundă în interiorul imobilului prin efracție. Aceștia au fost arestați și trimiși în judecată de urgență;
 
- probarea activității infracționale a doua persoane de sex bărbătesc, cu vârstele de 36 și 30 de ani, ambele din municipiul Galați, specializate în comiterea de infracțiuni de furt calificat – furturi din societăți comerciale și instituții publice, în sensul că, în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, cei doi sunt bănuiți că au comis trei infracțiuni de furt calificat în dauna a două societăți comerciale și a unei instituții publice, în cauză fiind dispuse măsuri preventive;
 
- probarea activității infracționale a unui număr de trei persoane de sex bărbătesc, cu vârstele cuprinse între 25 și 43 de ani, toate din municipiul Galați, în sarcina cărora s-a reținut faptul că, în perioada noiembrie 2022 – ianuarie 2023, au comis mai multe infracțiuni de furturi din locuințe (apartamente și case), aceștia acționând pe raza municipiului Galați, a municipiului Tulcea, a municipiului Buzău și municipiului Brașov. Gruparea a fost destructurată după ce unul din membri ce încerca să se sustragă cercetărilor, intenționând să părăsească țara, fiind condamnat într-o altă cauză, a fost urmărit și prins pe raza municipiului Brașov. Față de celelalte persoane au fost luate măsuri preventive de către IPJ Buzău, în urma colaborării cu polițiștii din cadrul Politiei Municipiului Galați;
 
- probarea activității infracționale a unei grupări specializate în comiterea de infracțiuni de furt calificat – furturi de materiale feroase și neferoase din societăți comerciale, compusă din trei bărbați cu vârstele cuprinse între 30 și 42 de ani, toți din județul Galați. În sarcina acestora s-a reținut comiterea unui număr de trei furturi comise atât pe raza județului Gălăți, cât și pe raza județului Vâlcea. Față de cele trei persoane au fost dispuse masuri preventive.
 
Pentru documentarea activității infracționale a tuturor persoanelor mai sus menționate a fost necesară continuarea activității de supraveghere și pe raza altor județe, polițiștii din cadrul Politiei Municipiului Galați beneficiind de sprijinul operativ al Direcției de Operațiuni Speciale București și al IPJ Brașov, IPJ Buzău, IPJ Tulcea și IPJ Vâlcea, UTAI Galați, și IPJ Galați - Serviciul Criminalistic.
 
Cu ocazia activităților de investigare și cercetare au fost efectuate 11 percheziții domiciliare, 3 percheziții auto, fiind indisponibilizate mai multe bunuri, printre care 3 autoturisme, bunuri folosite la comiterea de infracțiuni precum și bunuri obținute în urma comiterii de infracțiuni.
         
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii