Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Agresorul nu a fost găsit la adresă

ro

15 Feb, 2024 11:55 355 Marime text
Nr. 44321 din data de 15 februarie 2024
 
 
                                                                                  
PERSOANE REȚINUTE DE POLIȚIȘTII GĂLĂȚENI
 
 
             În cadrul activităților efectuate în mai multe cauze penale, în intervalul 12 - 14 februarie 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de mai multe persoane, astfel:
 
       - Un bărbat din satul Grivița, comuna Grivița, județul Galați, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu și amenințare.
       În fapt. În data de 12 februarie 2024, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au fost sesizați telefonic prin apel prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie din satul Grivița, comuna Grivița, cu privire la faptul că fiul său ar fi venit la locuința acesteia și ar agresat-o fizic, adresându-le atât ei cât și soțului și fiicei sale, amenințări cu acte de violență și cu moartea.
 
- Un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Galați, bănuit de săvârșirea a două infracțiuni de tentativă de omor asupra unui membru de familie și ultraj, în forma tentativei de omor asupra unui polițist.
În fapt, la data de 13 februarie 2024, ora 14:00, Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat telefonic, prin apel la S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că în incinta unui apartament dintr-un bloc de locuințe, de pe strada Alexandru Lăpușneanu, din municipiul Galați, ar fi avut loc o agresiune fizică asupra a două persoane.
Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Galați care s-au deplasat la adresa indicată au constatat că cele sesizate se confirmă, iar din verificări a reieșit faptul că la adresa respectivă, în urma unor discuții în contradictoriu între bărbatul de 33 de ani și părinții acestuia, un bărbat de 56 de ani și o femeie de 52 de ani, ar fi avut loc un conflict spontan, în urma căruia cei doi soți ar fi fost înjunghiați de fiu.
Persoanele rănite au primit îngrijiri la fața locului de către echipajele medicale de la Ambulanță, după care au fost transportate la spital, unde au rămas internate.
Agresorul nu a fost găsit la adresă, însă la scurt timp polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Galați l-au depistat în scara unui bloc de locuințe situat pe strada Roșiori, din municipiul Galați.
În timpul imobilizării acestuia, unul dintre polițiști, de 39 de ani, care purta vestă de protecție anti-înjunghiere, ar fi fost înjunghiat în zona claviculei. Polițistul a fost preluat și transportat la spital, unde a primit îngrijiri medicale.
             
 
- Față de un bărbat în vârstă de 33 și o femeie de 20 de ani, soț și soție, din Galați, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de complicitate la omor calificat asupra unui membru de familie, complicitate la rele tratamente aplicate minorului (trei infracțiuni) și complicitate la violență în familie (două infracțiuni), un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.
În data de 14 februarie, Tribunalul Galați a dispus măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, față de ambele persoane.
În fapt, în perioada 26 – 30 ianuarie 2024, sora bărbatului, o femeie de 30 de ani, ar fi exercitat în mod repetat acte de violență asupra celor trei fiice minore, iar în cursul nopții de 30 spre 31 ianuarie 2024, aceste acțiuni au condus la decesul uneia dintre minore, în vârstă de 9 ani.
    
             - Un bărbat de 38 de ani, din localitatea Frumușița, comuna Tulucești, județul Galați, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.
              În data de 14 februarie, după prezentarea acestuia instanței de judecată, a fost dispusă luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de bărbat.
      În fapt, la data de 11 februarie 2024, la ora 01:58, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galați au fost sesizați prin apel S.N.U.A.U. 112 de către o persoană de sex masculin, cu privire la faptul că, în timp ce se afla, împreună cu un alt bărbat, în fața unui bar din localitatea Șivița, comuna Tulucești, județul Galați, pe fondul unui conflict spontan, ar fi fost agresați fizic de către bărbatul de 38 de ani, care i-ar fi lovit cu un corp contondent în diferite zone ale corpului.
 
- Doi bărbați, în vârstă de 29, respectiv 41 de ani, ambii din municipiul Tecuci, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt în formă continuată (16 acte materiale). În baza probatoriului administrat, aceștia ar fi comis, în perioada ianuarie 2024 – până în prezent, mai multe furturi din societăți comerciale de pe raza municipiului Tecuci.
 
  • Față de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Berești-Meria și o femeie de 31 de ani, din orașul Berești, județul Galați, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, a fost luată în data de 14 februarie măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 15 februarie, să fie prezentați instanței de judecată cu propunere pentru luarea unei măsuri preventive.
În fapt, cele două persoane, împreună cu un alt bărbat, în vârstă de 35 de ani (în prezent condamnat într-o altă cauză penală și încarcerat în penitenciar) sunt bănuiți că, în perioada 15 – 30 noiembrie 2022, ar fi pătruns în locuința unui bărbat de 69 de ani, din orașul Berești, de unde, în lipsa acestuia, ar fi sustras mai multe bunuri de uz casnic, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ opt mii de lei.
 
                                                          ***
 
PERSOANĂ PRINSĂ ÎN FLAGRANT ÎN TIMP CE CONDUCEA UN VEHICUL NEÎNMATRICULAT ȘI FĂRĂ A DEȚINE PERMIS DE CONDUCERE
 
         La data de 13 februarie 2024, în jurul orei 13:00, un adolescent de sex masculin, în vârstă de 15 ani, din localitatea Pechea, județul Galați, a fost depistat în flagrant de către polițiștii Secției 2 Poliție Smârdan, în timp ce conducea pe strada Pieței, din aceeași localitate, un vehicul tip moped fără număr de înregistrare sau de înmatriculare și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
              Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
             În cauză, polițiștii au deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii