Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Depistat la volan cu permisul suspendat

ro

23 Mar, 2023 15:41 512 Marime text
Nr. 847604/77 din 23 martie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
DEPISTAT LA VOLAN CU PERMISUL SUSPENDAT - REȚINUT DE POLIȚIȘTI
 
 
La data de 22 martie a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 2 Poliție Rurală Apahida au oprit în trafic, pe raza localității Apahida, un bărbat de 34 de ani, din județul Călărași, care se deplasa cu un autoturism deși avea permisul de conducere reținut.
 
La solicitarea documentelor de către polițiști, acesta ar fi precizat că nu le deține asupra sa, însă în baza verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.
 
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
Polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, bărbatul fiind condus și depus într-un Centru de Reținere și Arestare Preventivă.
 
Ulterior, cel în cauză a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 
**
 
DEPISTAT SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
 
La data de 22 martie a.c., în jurul orei 23.20, polițiștii din cadrul Secţiei 9 Poliție Rurală Turda au depistat un conducător auto, în vârstă de 47 de ani, din comuna Florești, care se deplasa cu un autoturism pe DJ 107M, pe raza  localității  Vlaha, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că, în baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice la o unitate medicală, în vederea stabilirii alcolemiei.
 
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
**
 
 
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE PROVIZORIU
 
 
La data de 22 martie a.c. polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca - Secția 5 Poliție au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de un bărbat în vârstă de 47 de ani, cercetat pentru încălcarea ordinului de protecție.
 
În fapt, la aceeași dată, în jurul orei 12.20, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată, prin apel 112, de către o femeie în vârstă de 43 de ani cu privire la faptul că fostul concubin ar fi încercat să intre în interiorul societății comerciale în care aceasta își desfășoară activitatea, încălcând astfel ordinul de protecție.
 
La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Cluj-Napoca care l-au interceptat pe bărbat la aproximativ 100 de metri față de locul în care se afla persoana vătămată, acesta având obligația stabilită prin ordinul de protecție provizoriu de a păstra o distanță de 200 de metri față de femeie.
 
Având în vedere cele constatate, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii