Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Buletin informativ - 29.12.2022

ro

29 Dec, 2022 16:48 817 Marime text
Nr. 176560/405 din 29 decembrie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
 
DEPISTAT POZITIV LA PREZENȚA SUBSTANȚELOR INTERZISE
 
La data de 28 decembrie a.c., în jurul orei 23.15, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej au oprit pentru control, un autoturism condus pe strada Avram Iancu, de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul menționat.
 
Polițiștii l-au testat pe acesta cu aparatul drugtest, rezultatul indicând prezența substanțelor interzise, astfel că bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice.
 
În cauza se efectuează cercetări sub aspectul săvârsirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
**
 
PERCHEZIȚII ȘI CONTROALE PE LINIA COMERCIALIZĂRII MATERIALELOR PIROTEHNICE
 
 
În decursul săptămânii, polițiștii clujeni au desfășurat o serie de acțiuni la nivelul întregului județ, pentru verificarea modului în care sunt comercializate articolele pirotehnice.
 
Astfel, în cadrul planului ”Foc de artificii”, în perioada 26-29 decembrie au fost constatate 7 infractiuni, a fost aplicată o sancțiune contravențională și au fost puse în executare două mandate de percheziție, la persoane bănuite de efectuarea de operațiuni ilicite cu articole pirotehnice.
 
În total a fost indisponibilizată cantitatea de 2.203 kg de articole pirotehnice, în valoare de peste 162.000 de lei.
 
Cu titlu de exemplu:
 
La data de 27 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au interceptat în trafic, in municipiul Cluj-Napoca, o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 33 de ani.
 
În urma controlului efectuat, în interiorul autoutilitarei a fost descoperită și ulterior indisponibilizată cantitatea de 1.200 de kg de articole pirotehnice, din categoriile P1, F2, F3, F4, pentru care nu au fost prezentate documentele de însoțire a mărfii, prevăzute legal, în valoare de aproximativ 37.000 de lei.
 
În continuare, în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.
 
 
Tot în cadrul acțiunilor derulate, în cursul zilei de azi, 29 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în executare un mandat de percheziție, la locuința unui bărbat din municipiul Cluj- Napoca.
 
În cadrul percheziției a fost identificată și indisponibilizată cantitatea de  aproximativ 400 de kg de articole pirotehnice, pe care bărbatul le-ar fi oferit spre vânzare în mediul online.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
 
 
De asemenea, azi, 29 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla – Secția 7 Poliție Rurală au desfășurat o percheziție pe raza comunei Geaca, în urma căreia au fost confiscate 320 de kg de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 30.300 de lei.
 
Perchezițiile au beneficiat de spijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii