Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Acțiuni preventive

ro

31 Jul, 2023 16:36 513 Marime text
Nr. 847604/179 din 31 iulie 2023
 
BULETIN DE PRESĂ
 
INFRACȚIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIȚIȘTI ÎN PERIOADA 29-30 IULIE
 
 
La data de 29 iulie a.c., în jurul orei 15.50, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au oprit pentru control un conducător auto de 46 de ani, din comuna Valea Ierii, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DJ 107 J, din direcția Dobrin înspre localitatea Valea Ierii.
 
În cadrul verificărilor s-a constatat că autoturismul condus de acesta nu figura înmatriculat, neavând aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare.
 
În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
**
 
La aceeași dată, în jurul orei 16.10, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au depistat, pe DC154 din localitatea Apahida, un bărbat de 63 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.
 
Testarea bărbatului cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că ulterior acestuia i-au fost recoltate probe biologice la unitatea medicală, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
**
 
În cursul aceleiași zile, în jurul orei 20.50, polițiștii municipiului Gherla au depistat un bărbat de 53 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, căruia testarea cu aparatul alcooltest i-a indicat o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost oprit de polițiști în timp ce se deplasa cu un autovehicul pe Clujului din Gherla.
 
Conducătorul autoturismului a fost ulterior condus la o unitate medical în vederea recoltării de probe biologice, necesare stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.
         
 
**
 
În noaptea de 30 iulie a.c., în jurul orei 02.50, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au depistat un conducător auto de 49 de ani, din Turda, care se deplasa cu un autoturism pe strada Armatei, aflându-se sub influența alcoolului.
 
Testarea lui cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind astfel condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
         
 
**
                   
La data de 30 iulie a.c., în jurul orei 16.25, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au oprit pentru control autoturismul condus de un tânăr de 25 de ani, din același municipiu, pe strada Parcului.
 
Testarea cu aparatul drug test a acestuia a indicat prezența substanțelor psihoactive, fiind astfel condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probe biologice.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
         
 
 
ACŢIUNILE PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR LA DEJ
 
 
În perioada 28-30 iulie a.c., în intervalul orar 14.00-00.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej și Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au desfăşurat activități pentru prevenirea accidentelor rutiere și impunerea respectării normelor în vigoare.
 
De asemenea, polițiștii de ordine publică au acționat pentru combaterea de fapte ilicite în mediul stradal.
 
Abaterile constatate au impus aplicarea a 35 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea dintre acestea pentru încălcări ale legislației rutiere, context în care au fost reținute 5 permise de conducere.
 
 
 
 
 
 
ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR DIN ORAȘUL HUEDIN ȘI LOCALITĂȚILE ARONDATE
 
 
În perioada 28 iulie - 30 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin au acționat, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță comunității și prevenirea evenimentelor rutiere.
 
În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au acționat cu preponderență pentru prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
 
Astfel, în perioada de referință au fost legitimate peste 100 de persoane și au fost verificate în trafic peste 80 de autovehicule.
 
Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 44.000 de lei.
 
De asemenea, au reținut 7 permise de conducere, 6 dintre acestea pentru efectuarea unor manevre de depășire neregulamentare, dar și 4 certificate de înmatriculare.
 
 
 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DIN CADRUL BIROULUI PENTRU PROTECȚIA ANIMALELOR
 
În perioada 27-30 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Pentru Protecția Animalelor au derulat o serie de activități de control pe raza județului Cluj, pentru impunerea respectării legislației specifice din domeniul protecției animalelor.
Obiectivul principal a fost cel de prevenire a unor incidente care ar putea afecta siguranța comunității, respectiv posibile atacuri canine ale exemplarelor fără stăpân sau exemplarelor din categoriile agresive sau periculoase aflate pe domeniul public.
În urma verificărilor, polițiștii Biroului pentru Protecţia Animalelor au constat mai multe încălcări ale legislației în domeniu. Astfel, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei.
De asemenea, în situațiile în care au fost identificate exemplare canine pe domeniul public, polițiștii au informat reprezentanții unităților administrative, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, conform prevederilor legale.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii