Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Acțiuni desfășurate de polițiștii rutieri în contextul festivalului „UNTOLD”

ro

07 Aug, 2023 14:47 635 Marime text
Nr. 847604/184 din 7 august 2023
 
ȘTIRE DE PRESĂ
 
ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI ÎN CONTEXTUL FESTIVALULUI „UNTOLD”
 
În perioada 3-6 iulie a.c., în contextul desfășurării festivalului de muzică „Untold„ polițiștii rutieri clujeni, cu sprijinul Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și efectivelor din cadrul altor inspectorate de poliție județene, au efectuat activități de monitorizare și control al traficului rutier.
 
Acțiunile s-au derulat atât în municipiul Cluj-Napoca și pe principalele artere din județ, în special în zonele în care s-au înregistrat valori ridicate de trafic.
 
Prin activitățile de control, polițiștii au urmărit, cu precădere, depistarea acelor conducătorilor auto care, aflându-se sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, reprezentau un real pericol pentru siguranța tuturor participanților la trafic.
 
Astfel, au fost efectuate aproximativ 2000 de testări cu alcoolscopice, 429 de testări cu aparatele drugtest, fiind aplicate 156 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier, în valoare totală de peste 73.000 de lei.
 
Pentru abaterile constatate au fost reținute 50 de permise de conducere și 26 de certificate de înmatriculare.
 
Totodată, în urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, în valoare de peste 30.000 de lei.
         
Au fost întocmite 40 de dosare de cercetare penală la regimul rutier, respectiv 32 pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive, 5 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, unul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și unul pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
În continuare încurajăm conducătorii auto să adopte un comportament responsabil și să respecte regulile de circulație, să manifeste prudență în trafic. În niciun caz nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice și/sau substanțe psihoactive!
 
Exemple acțiuni:
 
În data de 6 august a.c., în jurul orei 00.15, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Napoca din municipiul Cluj-Napoca, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani, din același municipiu.
 
Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, fiind înregistrat rezultat pozitiv.
 
La aceeași oră, un alt bărbat, în vârstă de 34 de ani, a fost oprit în trafic de polițiști, în timp ce conducea autoturismul în Piața Unirii din Cluj-Napoca.
 
La testarea cu aparatul drugtest au fost înregistrate valori pozitive.
 
În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se afla sub influenta substanțelor psihoactive.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii