Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Acțiune în sistem cascadă pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză

ro

24 May, 2023 15:56 574 Marime text
Nr. 847604/128 din 24 mai 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
ACȚIUNE ÎN SISTEM CASCADĂ PENTRU COMBATEREA ÎNCĂLCĂRII REGIMULUI LEGAL DE VITEZĂ
 
 
În cursul zilei de ieri, 23 mai a.c., polițiștii rutieri clujeni au acționat, în colaborare cu polițiștii bihoreni, pentru combaterea excesului de viteză, pe sectorul de drum DN1 - E60.
 
Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj, în colaborare cu cei ai Serviciului Rutier Bihor au demarat acțiuni pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, acționându-se cu 14 aparaturi de tip radar, amplasate în sistem cascadă.
 
Neregulile constatate au condus la aplicarea a 134 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 110.000 de lei, dintre care 89 au fost constate la încălcarea regimului legal de viteză.
 
Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 20 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute și 7 certificate de înmatriculare.
 
Exemple semnificative:
 
  1. În jurul orei 15.00, la km 462, pe limită de viteză de 60 km/h, polițiștii au surprins cu aparatul radar un autoturism ce rula cu viteza de 124 km/h, condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din municipiul Turda. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.
  2. În jurul orei 15.40, la km 450, în localitatea Copăceni, un tânăr în vârstă de 27 de ani, care conduce o motocicletă, a fost surprins în timp ce efectua o depășire neregulamentară și rula cu viteza de 127 km/h, pe un sector de drum cu limită de 70km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2150 lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 150 de zile.
 
**
 
 
TÂNĂR REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU INFRACȚIUNEA DE CONDUCERE FĂRĂ PERMIS ÎN FORMĂ CONTINUATĂ
 
Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 2 Poliție au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de un tânăr în vârstă de 25 de ani, cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Cercetările derulate de polițiști au condus la stabilirea faptului că în data de 19 mai a.c. și 20 mai a.c. cel în cauză ar fi condus autoturismul pe mai multe străzi din Cluj-Napoca, fără a deține permis de conducere.
 
Astfel, la data de 23 mai a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii au emis pe numele acestuia ordonanță de reținere pentru 24 de ore.
 
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
                                               
 
***
 
 



 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii