Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Acțiune a polițiștilor pentru prevenirea accidentelor rutiere

ro

12 May, 2023 11:31 477 Marime text
Nr.847604/118 din 12 mai 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR CLUJENI PENTU PREVENIREA ACCIDENTELOR DE CIRCULAȚIE
 
La data de 11 mai a.c. în intervalul 17.00-19.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, au desfășurat o acțiune care a vizat reducerea numărului accidentelor rutiere, respectiv combaterea principalelor cauze generatoare ale acestora și impunerea respectării legislației rutiere.
În cadrul activităților, au fost au verificate în trafic atât autoturisme, cât și mijloace de transport persoane/marfă, biciliști, utilizatori de trotinete, context în care polițiștii au aplicat 107 sancțiuni contravenționale și au constatat o infracțiune la regimul rutier.
 În total, au fost controlate 149 de autovehicule și legitimate 155 de persoane.
De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere. Din totalul sancțiunilor, 10 au reprezentat abateri ale pietonilor.
În contextul verificărilor, polițiștii Secției 7 Poliție au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Calea Someșeni, de un tânăr de 21 de ani. În autoturism, polițiștii au depistat o substanță susceptibilă de a fi psihoactivă. De asemenea, în urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, a fost indicată prezența substanțelor interzise, fiind astfel condus la o unitate medical unde acestuia i-au fost recoltate probe biologice.
Un alt tânăr, de 22 de ani, a fost suprins de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Turzii, având viteza de 109 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar dreptul acestuia de a conduce autovehicule a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.
Amintim faptul că scopul acestor activități nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, ci de a asigura un climat rutier sigur și de a impune o conduită responsabilă tuturor participanților la trafic!
**
 
PERCHEZIȚII ÎN JUDEȚELE CLUJ ȘI SĂLAJ, LA PERSOANE BĂNUITE DE DELAPIDARE
 
În cursul zilei de ieri, 11 mai a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au efectuat 9 percheziții domiciliare, în județul Cluj și Sălaj, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare.
 În cauză, 4 persoane sunt bănuite de sustragere de combustibil din gestiunea unui operator de transport feroviar.
 
În urma perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați 860 de litri de combustibil, 75 de litri de ulei de motor, recipiente utilizate la transport, dar și instalații despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la săvârșirea activității infracționale, derulată în perioada octombrie 2022 - mai 2023.
Cercetările s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.
De asemenea, la activitate au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii