Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Vacanță în siguranță!

ro

12 Jul, 2023 13:04 405 Marime text
Nr.226 din 12 iulie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 11 iulie 2023
 
Vacanță în siguranță!
 
În data de 11 iulie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroului Siguranță Școlară au desfăşurat o activitate de tip outdoor cu preșcolari și școlari din municipiul Buzău în cadrul proiectului „Școala din parc”.
Totodată, s-a discutat despre ce este și cum se manifestă cyberbullyingul, care sunt efectele agresiunii de tip cyberbullying, ce poți face pentru a preveni cyberbullyingul și ce poți face dacă ești victima cyberbullyingului.
De asemenea, polițiștii au oferit recomandări pentru ca cetățenii să se bucure de o vară și de vacanță în siguranță. A fost abordat și subiectul importanţei diferenţierii binelui de rău, în vederea conştientizării celor mici încă de la vârste fragede cu privire la efectele unor acţiuni ce îi pot aduce într-o zonă de risc. Celor mici le-a fost explicată inclusiv noţiunea de substanţă interzisă, în limbaj adecvat vârstei.
 
 
RECOMANDĂRI PENTRU O VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ
 
            Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău intensifică activităţile de informare ce au ca grup ţintă minorii, în scopul prevenirii implicării acestora în situaţii pe risc, în perioada vacanţei de vară.
 
RECOMANDĂRI  PENTRU ADOLESCENŢI:
 
- evitaţi să intraţi în relaţie cu persoane necunoscute, mai ales în cluburi sau baruri, refuzaţi ofertele „tentante” şi anturajele dubioase;
- refuzaţi dacă vi se oferă spre consum droguri sau substanţe etnobotanice şi sesizaţi autorităţile sau spuneţi despre acest lucru părinţilor;
- nu cedaţi tentaţiei de a încerca substanţe etnobotanice deoarece această curiozitate poate duce la dependenţă;
- nu oferiţi persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre voi sau familia voastră;
- nu încercaţi să rezolvaţi singur un conflict prin violenţă. Apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta: părinţi, agenţi de pază, poliţişti;
- protejaţi-vă bunurile personale; nu le afişaţi ostentativ nici în cluburi nici pe stradă, evitaţi să aveţi asupra voastră sume mari de bani!
  •  
 
Bănuit de furt  identificat de poliţişti
 
          În ziua de 11 iulie a.c., în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii de investigați criminale din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat au identificat principalul bănuit, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Râmnicu Sărat, în cazul unui de telefon mobil.
          Fapta a fost sesizată în ziua de 3 iulie a.c., de către persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 68 de ani, din Râmnicu Sărat.
Din cercetări a reieşit că, în ziua de 3 iulie a.c., bănuitul ar fi profitat de neatenția persoanei vătămate și i-ar fi  sustras telefonul mobil de pe un stand, dintr-o societate comercială, din Râmnicu Sărat.
Prejudiciul, estimat la suma de aproximativ 1200 de euro, a fost recuperat de polițiști și predat proprietarului.
          În cauză a fost întocmit dosar penal sub asepctul săvârșirii infracţiunii de furt, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuiților.
 
  •  
 
Accident de circulaţie
 
În data de 11 iulie a.c., în jurul orei 08.00, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație DN2E85, limită cu județul Ialomița.
Din primele cercetări a reieșit că un bărbat de 66 de ani, din București, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Buzău către București, a intrat în coliziune cu o autocisternă condusă pe sensul opus de mers, de către un șofer în vârstă de 45 de ani, din București.
Accidentul s-a soldat cu decesul șoferului autoturismului.
În cauză a fost întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
  •  
Peste 160 de sancţiuni aplicate pentru neregulile constatate de poliţişti în trafic în ultimele 24 de ore.
 
În ziua de 11 iulie a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 165 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 16 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Poliţiştii au acționat pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 57 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 11 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză pe timp de noapte126 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul unui tânăr de 25 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2E85, în localitatea Poșta Câlnău.
Sancţiuni au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (45), dar şi 51 pentru alte abateri în trafic.
Alte 5 permise de conducere au fost reţinute, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru neacordarea priorității de trecere, dar și pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 52.000 de lei.
De asemenea, polițiștii au întocmit 3 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor susbtanțe.
Într-unul din cazuri este vorba despre un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Glodeanu Siliștea, care a fost depistat în timp ce conducea autoturismul în municipiul Buzău. În urma testării acestuia cu aparatul drugtest, a indicat o valoare pozitivă în cazul unei substanțe. Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice. Polițiștii au întocmit în acest caz dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.
 
Pentru o călătorie în siguranță în perioada caniculară, polițiștii rutieri buzoieni vă recomandă!
  • Evitaţi deplasările cu maşina în intervalul orar 10.00 - 18.00, în zilele caniculare! Protejați de razele soarelui copiii și persoanele de vârsta a treia, aflați printer pasageri.
  • Totodată, este recomandabil ca posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat.
  • În cazul în care autovehiculul a staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniţi instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă a unui autovehicul.
  • Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, a gradului de uzură a acestora şi a racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.
  • Totodată, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza autovehiculelor la condiţiile meteo-rutiere şi să păstreze o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părţii carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenţei pneurilor şi implicit în creşterea spaţiului de frânare.
  •  În cazul în care administratorul drumului public, împreună cu poliţia rutieră dispune parţial sau total restricţionarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectaţi în totalitate semnalele şi indicaţiile poliţiştilor de deviere a traficului rutier.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii