Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Urmărit naţional pentru executarea pedepsei cu închisoarea, prins de poliţişti

ro

09 Aug, 2023 16:23 565 Marime text
Nr. 259 din 9 august 2023
 
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 8 august 2023
 
Urmărit naţional pentru executarea pedepsei cu închisoarea, prins de poliţiştii de de proximitate din Buzău  
 
La începutul săptămânii, poliţiştii Biroului de Proximitate din cadrul Poliției municipiului Buzău au depistat un bărbat de 51 de ani, din Buzău.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat că bărbatul era dat în urmărire la nivel naţional, pe numele său fiind emis mandat de executarea pedepsei cu închisoarea de către Judecătoria Sector 2 Bucureşti, din 1 august a.c.
Bărbatul urmează a executa 3 ani şi 4 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de înşelăciune.
Având în vedere mandatul emis pe numele lui, persoana urmărită a fost preluată în data de 7 august a.c. de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău şi transportată la Penitenciarul Focşani pentru executarea pedepsei privative de libertate.
  •  
Poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Merei au reţinut un bărbat de 43 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.
 
În ziua de 8 august  a.c., în jurul orei 20.40, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Merei au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 82 de ani, din Pietroasele, cu privire la faptul că un bărbat i-a sustras din casă 2500 de lei.
 Poliţiştiii s-au deplasat de îndată la faţa locului şi, din investigaţii au stabilit că bănuit de comiterea faptei este un localnic, în vârstă de 43 de ani.
Semnalmentele bărbatului au fost furnizate imediat dispozitivului de ordine şi siguranţă publică, astfel că bănuitul a fost depistat în scurt timp, pe raza localităţii de domiciliu. În urma efectuării controlului corporal, polițiștii au găsit asupra lui suma pe care ar fi sustras-o.
 
Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, bănuitul ar fi pătruns în interiorul imobilului persoanei persoanei vătămane şi prin exercitarea de violenţe asupra acesteia, ar fi deposedat-o de bani.
Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.
Astăzi, instanţa a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
  •  
 
Bănuit de furt de bicicletă depistat de polițiști
 
În ziua de 8 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Mărăcineni au depistat principalul bănuit în cazul unui furt de bicicletă, un localnic în vârstă de 51 de ani.
Fapta a fost sesizată în ziua de 2 august a.c, de către persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 42 de ani,  din Căpățânești.
Din cercetări a reieşit că, în ziua de 2 august a.c, bănuitul ar fi profitat de faptul că proprietarul a lăsat bicicleta neasigurată și nesupravegheată în curtea imobilului, de unde ar fi sustras-o.
Prejudiciul a fost predat de către polițiști persoanei vătămate.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracionale.
 
  •  
 
Reţinut pentru infracțiuni la regimul rutier.
 
În ziua de 8 august  a.c., polițiștii  din cadrul Poliției municipiului Buzău au reținut un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Buzău, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având exercitarea dreptului de a conduce suspendată, dar și pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
În jurul orei 16.30, acesta a condus un autovehicul pe o stradă, din municipiul Buzău, moment în care a fost oprit în trafic pentru control de către polițiștii rutieri. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Astfel, i-a fost întocmit dosar penal pentru savârșirea infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fiindu-i adus la cunoștință că nu mai are dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, bărbatul a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Ulterior, în cursul aceleiaşi zile, bărbatul fost depistat din nou în trafic de poliţişti. De această dată, aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea de mostre de sânge.
În baza materialului probator administrat, bărbatul de 46 de ani a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
  •  
 
 Peste 110 sancţiuni aplicate pentru neregulile constatate de poliţişti în trafic în ultimele 24 de ore.
 
În ziua de 8 august a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 119 sancţiuni contravenţionale și au reţinut 17 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 72 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 11 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză164 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul unui tânăr de 20 de ani, din Botoșani, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Racovițeni.
30 de sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor, dar şi  pentru alte abateri în trafic.
Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, dar și pentru neacordarea priorității de trecere.
36 de pietoni și bicicliști au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 49.000 de lei.
De asemenea, polițiștii au întocmit 3 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
Totodată, polițiștii rutieri buzoieni împreună cu, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăsurat activității  de informare a cetățenilor, referitore la prevederile Legii nr. 213/2023, promulgată la data de 07.07.2023,  făcând astfel recomandari conducătorilor auto opriți în trafic cu privire la noile modificări legislative aduse Codului penal sub aspectul răspunderii penale și anume în cazul implicării într-un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, conducătorul auto va fi condamnat la pedeapsa închisorii cu executare, dacă va fi depistat sub influența bîuturilor alcoolice sau a substanțelor psiho-active.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii