Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Turbulenţi reţinuţi de poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Pogoanele

ro

22 Aug, 2023 15:18 612 Marime text
Nr. 279 din 22 august 2023
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 21 august 2023
                       
Turbulenţi reţinuţi de poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Pogoanele
 
În ziua de 21 august a.c.,  în continuarea cercetărilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Secției de poliție rurală Pogoanele într-un dosar penal privind infracțiunile de tulburarea liniștii și ordinii publice și lovire sau alte violențe, au fost reținuți 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 52 de ani, din Buzău și Brăila.
Din investigații a reieșit că, în noaptea de 11/12 august a.c., pe o stradă din C.A. Rosetti, între aceştia a avut loc un conflict spontan agresându-se reciproc.
În cursul acestei zile, 22 august a.c., bărbații urmează a fi prezentați parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 
  •  
 
Nereguli în trafic sancţionate de poliţiştii buzoieni
 
În ziua de 21 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 170 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 33 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Ieri, poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor, disciplinarea şi responsabilizarea pietonilor.
În urma activităţilor, poliţiştii au identificat şi consiliat 29 de pietoni.
Poliţiştii au acționat pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistând 60 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 10 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Cu cea mai mare viteză – 158 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui şofer de 39 de ani, din Bucureşti,  ce rula pe DN2E85, în afara localității Costești.
Alte 13 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru neprezentarea în termen de 24 de ore de la sediul poliției în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale și pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (20), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (12), dar şi 19 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 55.000 de lei.
  •  
Accident de circulaţie
 
În ziua de 21 august a.c., în jurul orei 23.40, a fost sesizată producerea unui accident rutier pe DN2C, în localitatea Căldărăști.
Din primele cercetări la fața locului îm timp ce conducea un autoturism din spre Padina către Pogoanele, un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Pogoanele, a intrat în coliziune cu un atelaj hipo condus pe aceeași direcție de mers, de către un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Căldărăști.
Accidentul s-a soldat cu rănirea bărbatului de 38 de ani și a unui pasager din atelajul hipo, un minor în vțrstă de 10 ani, din Căldărăști. Persoanele au fost preluat de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIEI ROMÂNE, PENTRU CEI CARE CONDUC LA DRUM LUNG

 
Oboseala la volan constituie una dintre cauzele accidentelor rutiere produse pe șosele în sezonul estival.
Temperaturile ridicate conduc la îngreunarea deprinderilor motrice şi la crearea senzaţiei de somn.
De ace­ea, la apariţia primelor semne de obo­seală, recomandăm şoferilor să oprească deplasarea, pentru a se reface.
Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie, a ve­derii, a performanţei şi vi­gilenţei.
Pentru un drum în siguranţă, ţineţi cont:
  • Înainte de a pleca la drum, odihniți-vă cel puţin opt ore!
  • Faceți pauză la fiecare două ore sau 160 de kilometri!
  • Călătoriți cu un partener care să vă observe semnele de oboseală sau, după caz, să preia locul șoferului!
  • Evitați folosirea medicamentelor pe timpul călătoriei!
Călătorie plăcută!
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii