Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău S-a dat startul festivalului „Buzăul lui Marghiloman”

ro

14 Jul, 2023 14:20 577 Marime text
Nr.229 din 14 iulie 2023
 
S-A DAT STARTUL FESTIVALULUI „BUZĂUL LUI MARGHILOMAN”
 
În ziua de 13 iulie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, polițiști de proximitate, ordine publică și jandarmi, în colaborare cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău au fost prezenţi în Parcul Marghiloman şi au desfăşurat  activităţi informativ-preventive.
Activitățile au fost derulate cu ocazia începerii festivalului Buzăul lui Marghiloman.
Scopul activităților a fost conștientizarea efectelor negative pe care le au drogurile asupra psihicului uman şi că pentru a trăi cu adevărat liber, fericirea nu ar trebui condiţionată de substanţe psihoactive.
Pentru o mai bună înțelegere a efectelor pe care substanțele psihoactive le au atât asupra corpului, cât și asupra psihicului, au fost folosiți ochelarii tematici și au fost transmise și mesaje preventive.
În plus, polițiștii i-au sfătuit pe tineri să adopte un comportament preventiv atunci când se află în locuri aglomerate pentru a nu deveni victime ale infracțiunii de furt din buzunare, întrucât un comportament caracterizat de neglijență ,,ajută” la comiterea unei astfel de infracțiuni.      
Tinerii prezenţi au fost încurajați să aibă un comportament preventiv pe timpul festivalului, a vacanței de vară și să își formeze deprinderi de recunoaștere și gestionare a situațiilor de pericol cu care se pot confrunta în această perioadă.
Pentru a asigura un climat adecvat de ordine și siguranță publică pe durata festivalului, polițiștii vor fi prezenți atât în zona în care se desfășoară festivalul, cât și în proximitatea acestuia. Ei vor avea în vedere prevenirea oricăror fapte antisociale și vor interveni prompt în situații care ar putea afecta climatul general al evenimentului.
Cum poți reduce riscurile la festival:
  1. În prima zi de festival  verifică și ține minte unde se află cortul medical.
  2. Nu accepta băutură, medicamente (pastile) sau țigarete din partea unei persoane pe care nu o cunoști!
  3. Supraveghează-ți băutura!
  4. Alcoolul  poate cauza mult mai mult rău decât crezi: în atmosfera de la festival s-ar putea să consumi o cantitate mare de alcool într-un timp scurt “binge drinking” – dacă bei mai mult decât poate să proceseze corpul tău, există riscul unei intoxicații cu alcool.
  5. Fii cool și hidratează-te – bea apă cu înghițituri mici, nu bea o cantitate mare într-un timp scurt, deoarece poate fi periculos. Fă o pauza de la dans și răcorește-te.
  6.   În cazul consumului de alcool, există riscul să ai accidente, să fii implicat în conflicte violente, să profite cineva de starea ta.
  7. Intoxicația cu alcool în cazurile grave îți poate afecta creierul, poate duce la comă sau chiar la moarte.
  8. Încearcă să consumi mai puțin, toleranța ta poate s-a schimbat dacă ai avut o perioadă de pauză din cauza pandemiei de covid sau alți factori au contribuit la asta.
  9. Medicii sunt de partea ta, nu îți fie teamă să apelezi la ei!  fii sincer, oferă cât mai multe informații în legătură cu ce ai consumat tu sau prietenul tău pentru a putea fi ajutat.

DISTRACȚIE PLĂCUTĂ!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii