Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Râmnicean reţinut de polițiști pentru ameninţări adresate perin intermediul unei platforme de socializare.

ro

19 Apr, 2023 13:25 558 Marime text
Nr.126 din 19 aprilie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 18 aprilie 2023
 
 

 
Râmnicean reţinut de polițiști pentru ameninţări adresate perin intermediul unei platforme de socializare.
 
Ieri, 18 aprilie, în urma materialului probator administrat, poliţiştii au reţinut un râmnicean pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ameninţare.
În urma imaginilor apărute în spațiul public, în care un utilizator al unei rețele de socializare a postat un mesaj scris prin care adresa ameniţări mai multor persoane, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au demarat cercetări.
Polițiștii au identificat și depistat persoana care ar fi adresat ameninţările, fiind vorba de un bărbat de 47 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, care ar fi postat mesajul în ziua de 18 aprilie a.c. Ameninţările ar fi fost direcţionate către alţi patru râmniceni, cu vârste cuprinse între 22 şi 38 de ani.
În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea parchetului.
  •  
 
Acțiuni de prevenire a accidentelor desfășurate de polițiștii rutieri/ Brăilean depistat sub influenţa alcoolului la volanul unui camion de mare tonaj.
 
În ziua de 18 aprilie a.c, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic.
Activităţile s-au desfăşurat pe principalele artere rutiere din județul Buzău și au vizat depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, care efectuează depășiri neregulamentare, conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, dar și pietonii care pun în pericol circulaţia pe drumurile publice prin nerespectarea regulilor de circulație.
Polițiștii rutieri au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, unui șofer de 49 de ani, din Brăila. Bărbatul a fost depistat în timp ce conducea un camion de mare tonaj pe DN2E85, în localitatea Mihăileşti. În urma testării cu etilotestul, aparatul a indicat o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Aparatele radar amplasate au înregistrat 35 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 2 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Alte sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (13), pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor (33), dar şi 22 pentru alte abateri în trafic.
Cu cea mai mare viteză în localitate108 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui şofer, din Buzău, de 24 de ani, ce rula pe DN2E85, în Limpeziș.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 29.000 de lei.
 
 
Pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu viteză adaptată condiţiilor de drum şi trafic, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă, să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Orice cantitate de alcool, oricât de mică, vă poate afecta abilitatea de a conduce. Alcoolul încetineşte activitatea creierului, iar consumul acestuia cauzează: probleme de vedere, încetinirea reflexelor, reducerea concentrării, crearea unei stări de relaxare şi somnolenţă, dificultăţi în interpretarea informaţiilor senzoriale, dificultaăţi în desfăşurarea mai multor activităţ în acelaşi timp (ex: păstrarea benzii şi a direcţiei, în timp ce vă concentraţi la traficul din jur), supraestimarea propriilor abilităţi, ceea ce poate determina asumarea de riscuri la volan.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii