Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Poliţiştii rutieri au sancţionat abaterile în trafic

ro

20 Jun, 2023 15:37 568 Marime text
Nr.197 din 20 iunie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua 19 iunie 2023
 
 
Poliţiştii rutieri au sancţionat abaterile în trafic 
 
În data de 19 iunie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au întreprins activităţi de prevenire şi combatere a indisciplinei în trafic dar și pentru creşterea siguranţei rutiere, având în vedere condiţiile meteorologice de vreme rea.
Poliţiştii au aplicat 138 de sancţiuni contravenţionale cu o valoarea totală de peste 45.000 de lei şi au reţinut 16 permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce.
Poliţiştii Biroului Rutier Buzău, au organizat şi desfăşurat ieri, în intervalul orar 11.00 – 18.00, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea abaterilor rutiere referitoare la acordarea de prioritate de trecere a pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi a autovehiculelor ce rulează pe drumul prioritar.
Poliţiştii au acţionat în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc ridicat, pentru a preveni evenimentele rutiere şi pentru creşterea sigutanţei rutiere în intersecţii şi în zonele unde sunt amplasate marcaje pietonale.    
Poliţiştii au reţinut 6 permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere și au sancționat contravențional 38 de pietoni care și-au pus viața în pericol prin nerespectarea regulilor de circulație.
Aparatele radar amplasate pe drumurile din judeţ au surprins 36 de şoferi care au încălcat limitele legale de viteză, iar 8 dintre aceştia au predat permisele de conducere pe o perioadă de 90 de zile.
Cea mai mare viteză în localitate145 km/h – a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 54 de ani din București, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în localitatea Spătaru.
Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă (23), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (7), dar şi pentru alte abateri în trafic (31).
Tot ieri, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unu vehicul fără a deține permis de conducere.
 
Recomandări pentru pietoni
 
- să circule numai pe trotuare când strada este prevăzută cu acestea;
- să circule numai pe partea stângă a drumului, în sensul de mers, când acesta nu are trotuare;
- să traverseze drumurile publice prin locurile marcate şi să se asigure înainte de a traversa;
- nu păşiţi pe trecerea de pietoni înainte să vă asiguraţi că puteţi să o faceţi în siguranţă, chiar dacă semaforul are culoarea verde.
- să nu folosească telefonul mobil (sau alte dispozitive electronice) atunci când traversează un drum public, astfel încât să poată fi atent la traficul rutier.
- când nu există în apropiere trecere de pietoni, semnalizată sau marcată, traversarea drumurilor publice se face numai pe la colţul intersecţiei, după o asigurare temeinică. Atentie! Aici nu aveţi prioritate;
- nu traversaţi drumul în fugă!
-fiţi mult mai atenţi la traversare noaptea sau atunci când vizibilitatea este redusă;  În condiţii de carosabil umed, spaţiul necesar pentru frânare creşte foarte mult.
 
  •  
 
Accidente de circulaţie
 
*În data de 19 iunie a.c., în jurul orei 13.50, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DN2E85, la ieșire din Râmnicu Sărat spre Focșani, intersecție cu DC 122.
Din primele cercetări a reieșit că este vorba de o coliziune între un autoturism condus dinspre Râmnicu Sărat către Focșani, de un șofer în vârstă de 51 de ani, din Podgoria și un alt autoturism condus pe sensul opus de mers, de către un bărbat de 34 de ani, din Neamț.
Accidentul s-a soldat cu rănirea pasagerei șoferului de 51 de ani, o femeie de 52 de ani, din Podgoria și a unui bărbat de 29 de ani, din Neamț, pasager în mașina conducătorului de 34 de ani. Cei doi au fost preluați de ambulanță și transportați la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
**În data de 19 iunie a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe strada Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Râmnicu Sărat.
Din primele cercetări a reieșit că în timp ce conducea autoturismul dinspre Focșani către Buzău, un șofer în vârstă de 24 de ani, din Râmnicu Sărat, ar fi pierdut controlul asupra direcției și a intrat în coliziune cu un stâlp marginal.
Accidentul s-a soldat cu rănirea pasagerei conducătorului auto, o tânără de 23 de ani, din Râmnicu Sărat.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii