Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Poliţiştii râmniceni au depistat un tânăr, urmărit la nivel internaţional de autorităţile judiciare din Franța

ro

31 Aug, 2023 14:34 527 Marime text
Nr. 287 din 31 august 2023
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 30 august 2023
 
 
Poliţiştii râmniceni au depistat un tânăr, urmărit la nivel internaţional de autorităţile judiciare din Franța.
 
La data de 30 august a.c., poliţiştii de la Poliția municipiului Râmnicu Sărat au depistat pe raza de competență, un tânăr de 23 de ani, din Râmnicu Sărat, urmărit la nivel internaţional de către autorităţile judiciare din Franța, împotriva sa fiind emis un mandat  european de arestare, pentru comiterea infracţiunii de furt săvârșită pe teritoriul acestui stat. 
Poliţiştii au pus în executare mandatul de aducere emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, iar după ce persoanei în cauză i s-a adus la cunoştinţă semnalarea introdusă pe numele său în Sistemul Informatic Schengen, acesta a fost condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, unde a fost prezentat procurorului competent pentru soluţionarea cauzei, fiind dispusă reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore.
Astăzi, buzoianul va fi prezentat Curţii de Apel Ploieşti pentru a dispune cu privire la măsura preventivă, în vederea extrădării către autoritățile judiciare din Franța.
  •  
 
Bănuit de furturi din societăți comerciale  reținut de polițiști
 
În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău a fost reţinut principalul bănuit în cazul unui furt calificat.
Fapta a fost sesizată de către reprezentanții unei societăți comerciale, din municipiul Buzău.
Din investigaţiile efectuate de către poliţişti s-a stabilit că, în data de 5 aprilie a.c, principalul bănuit, un tânăr de 20 de ani, din Buzău, ar fi sustras mai multe articole vestimentare dintr-o societate comercială.
De asemenea, la data de 16 mai a.c., polițiștii au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară emis de Judecătoria Buzău la adresa bănuitului.
La aceeaşi dată, a fost emis mandat de aducere pe numele bărbatului, datele acestuia fiind transmise către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.
Ieri, 30 august a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei de Frontieră l-au depistat în zona aeroportului, ulterior fiind preluat şi transportat de către jandarmi la sediul Poliţiei municipiului Buzău.
Față de tânărul în vârstă de 20 de ani  a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 
  •  
Abateri în trafic / Poliţiştii au aplicat peste 140 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice
 
În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de 143 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 45.200 de lei.
Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 70 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 11 dintre ei au predat permisele pentru 90, respectiv 120 de zile.
Cea mai mare viteză – 162 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui vrâncean de 20 de ani, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.
Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă(12), dar şi pentru alte abateri în trafic(25).
Poliţiştii au reţinut alte 6 permise de conducere pentru depășiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru neprezentarea la poliție în termen de 24 de ore în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale și pentru nerespectarea priorității de trecere.
De asemenea, polițiștii au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietoni. Au fost depistați și sancționați contravențional 25 de pietoni care și-au pus viața în pericol prin nerespectarea regulilor de circulație.
Tot ieri, poliţiştii au întocmit 3 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendat și pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
 
  •  
Accident  de circulaţie
 
În data de 30 august a.c., în jurul orelor 18.00, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident pe bulevardul Unirii, în municipiul Buzău.
Din primele date de la fața locului reieșit că autoturismul condus dinspre Buzău către Mărăcineni, de către un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Vadu Pașii, a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus pe sensul opus de mers de către un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Vadu Pașii.
Accidentul s-a soldat cu rănirea unui pasager din autoturismul șoferului de 39 de ani, un bărbat în vârstă de 66 de ani, din Vadu Pașii, care a fost preluat de ambulanță și tranpsortat la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
Pentru a circula în siguranţă şi pentru a evita producerea unor tragedii, le recomandăm şoferilor:
 
- să se intereseze de starea carosabilului și condițiile meteo-rutiere și să nu pornească la drum având autovehiculul neechipat corespunzător (asigurarea stării tehnice a autovehiculului, funcționarea optimă a instalației de climatizare, a ştergătoarelor etc.);
 
- să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată una dintre cauzele  generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice;    
 
- să nu conducă după ce au consumat băuturi alcoolice, acest lucru constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizând producerea accidentelor;
 
-  să nu vorbească la telefon în timpul mersului, fără a folosi dispozitivele speciale “mâini libere”;
- conducătorii şi pasagerii autovehiculelor, care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă, sunt obligaţi să le poarte în timpul circulaţiei pe drumurile publice, atât în localităţi, cât şi în afara acestora;
 
- de asemenea, atragem atenţia asupra manevrei de depăşire, considerată a fi manevra cu gradul cel mai ridicat de dificultate. Dacă un partener de trafic s-a angajat într-o depăşire hazardată, trebuie încetinită viteza, facilitându-i astfel reintrarea, fără pericol pe partea dreaptă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii