Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:57 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Polițiștii de la prevenire în dialog cu buzoienii

ro

25 Aug, 2023 15:10 579 Marime text
 
Nr. 282 din 25 august 2023
 
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 24 august 2023
           
 
 
Polițiștii de la prevenire în dialog cu buzoienii
 
În data de 24 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității împreună au organizat și desfășurat activități informativ-preventive alături de jandarmi și reprezentanți din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău.
Activităţile s-au desfăşurat la Liceul „Grigore C. Moisil” pentru cursanții școlii de karate și aparținătorii acestora şi au avut ca temă prevenirea traficului și consumului de droguri.
Persoanele prezente au fost consiliate cu privire la efectele consumului de droguri, consecințele în plan social, familial, juridic și medical.
De asemenea, a fost diseminat cadrul legal privind cele mai recente modificări aduse Codului penal prin Legea 213/2023, fiind emise recomandări în vederea plasării cetățenilor într-o zonă de siguranță personală și comunitară.
Tot ieri, polițiștii de la prevenire au abordat tema disparițiilor de minori/a plecărilor voluntare, cu cetățenii prezenți în Parcul Crâng, la festivalul BIAF 2023. Aceștia au fost consiliați în vederea evitării adoptării comportamentelor de risc care să ducă la dobândirea calității de victimă, în cadrul cadrul campaniei „Plecatul de acasă nu este soluția!”.
 
  •  
 
Reţinut pentru furt calificat
 
Ieri, polițiștii Postului de poliţie Mărăcineni au reţinut principalul bănuit de comiterea unui furt din locuinţă.
Fapta a fost sesizată de partea vătămată, femeie de 34 de ani, din Mărăcineni.
În urma activităților specifice desfășurate și a probatoriului administrat,  polițiștii au depistat  un minor de 14 ani, din Mărăcineni, bănuit de săvârșirea faptei.
În noaptea de 16/17 august a.c., bănuitul ar fi profitat că poarta de acces în curte şi uşa imobilului au fost lăsate neasigurate de către proprietari şi ar fi intrat în locuinţă. Minorul ar fi sustras 800 de lei dintr-un portofel aflat în holul imobilului.
Față de bănuit a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore.
Astăzi, va fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 
  •  
 
Acțiuni ale polițiștilor în vederea verificării legalității transporturilor de mărfuri și de material lemnos
 
În ziua de 24 august a.c., în intervalul orar 16.00 – 00.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Protecției Fondului Forestier și Piscicol împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au desfășurat o acțiune pe DN10, pentru verificarea legalității transportului de mărfuri și material lemnos.
În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de întregistrare a activității acestora, H.G. 69/2012 privind transporturile rutiere, OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și au fost confiscate 2 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare.
 
Exemple:
 
*Polițiștii au depistat în timpul desfășurării activităților, un șofer ce transporta material lemnos, iar în urma verificărilor s-a constatat faptul că societatea comercială la care acesta era angajat, nu deținea licență în vederea transportării de material lemnos. În cauză agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9000 de lei. De asemenea, a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni, fiind retrase plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.
Tot ieri, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Nehoiu, care conducea vehiculul pe DN10. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul conducea autovehiculul fără a avea card în aparatul tahograf. Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2000 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzeleși perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de întregistrare a activității acestora.
 
  •  
 
Abateri în trafic / Poliţiştii au aplicat peste 140 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice
 
În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 149 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 60.000 de lei.
Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 73 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 10 dintre ei au predat permisele pentru 90, respectiv 120 de zile.
Cea mai mare viteză – 170 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 45 de ani, depistat la volanul autoturismului pe DN1B, în afara localităţii Pietroasele.
Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă (17), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (5), dar şi pentru alte abateri în trafic (28).
Poliţiştii au reţinut alte 6 permise de conducere pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi pentru neprezentarea la poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment soldat doar cu pagube materiale.
Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat şi 19 pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze.
Tot ieri, poliţiştii au întocmit un dosar penal care a vizat conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și furt în scop de folosință. Este vorba despre o minoră în vârstă de 14 ani, din Râmnicu Sărat, ce a fost depistată pe o stradă din municipiul Râmnicu Sărat, unde a lovit gardul unui imobil, după ce condusese maşina pe o distanță scurtă.
 
 
POLIŢIA REAMINTEŞTE:
 
Pietoni:
Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!
 
Conducători auto:
Reduceţi viteza la trecerile pentru pietoni, în zonele aglomerate, în aproprierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport în comun, oprite în staţii şi în zona unităţilor şcolare! Respectaţi-vă partenerii de trafic! 
 
 
Respectaţi regulile de circulaţie!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii