Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști

ro

21 Mar, 2024 14:47 348 Marime text
Nr. 96 din 21 martie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din data de 20 martie 2024
 
 
Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști
 
          În data de 20 martie, polițiștii Postului de poliție Țintești au depistat un buzoian de 46 de ani, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.
          Pe numele acestuia, Judecătoria Buzău a emis mandat de executare a unei pedepse de un an și o lună pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse printr-un ordin de protecţie.
          Polițiștii l-au condus pe buzoian la Penitenciarul Focșani, în vederea executării pedepsei privative de libertate.
 
  •  
Sancționați  de polițiști pentru transport ilegal de material lemnos
 
În cadrul acţiunilor desfăşurate la sfârşit de săptămână, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Beceni au depistat, pe DJ203K, în Lopătari, un tânăr în vârstă de 29 de ani, din aceeași localitate, ce transporta material lemnos cu autoutilitara.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că există neconcordanțe între cantitatea faptică și cea scriptică de material lemnos transportat.
Unitatea emitentă a avizului de însoțire a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor legale ale Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar diferența de material lemnos a fost confiscată și predată reprezentanților silvici.
De asemenea, polițiștii au depistat în aceeași zi, în Bisoca un şofer de autoutilitară de 51 de ani, din Mărăcineni, care transporta material lemnos în afara cadrului legal. Bărbatul a efectuat mai multe transporturi în baza aceluiaşi aviz şi a încălcat şi regulile privind destinaţia de descărcare a materialului lemnos.
În urma verificărilor s-a stabilit că șoferul a efectuat descărcarea materialului lemnos la altă locație față de cea înscrisă în avizul de însoțire.
În ambele cazuri, materialul lemnos, aproximativ 20 de metri cubi, era din speciile răşinoase, respectiv fag.
Lemnul transportat în afara cadrului legal a fost confiscat şi predat reprezentanţilor silvici.
 
  •  
Nereguli în trafic
 
În data de 20 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 246 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 13 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Poliţiştii au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 58 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 11 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză171 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar autoturimsul unui şofer de 28 de ani, din Vaslui, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.
Alte două permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.
Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 42 participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.
33 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor care nu au purtat centura de siguranță, 16 sancțiuni au fost aplicate celor ce au condus autovehicule ce prezentau defecțiuni tehnice şi 78 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 68.000 de lei.
Un bărbat de 61 de ani, din Săgeata, a fost depistat de polițiștii Postului de poliție Mărăcineni în timp ce conducea un utilaj agricol cu remorcă, pe o stradă din localitatea de domiciliu.
În urma verificărilor specifice efectuate de polițiști, aceștia au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, iar utilajul agricol și remorca nu sunt înmatriculate.
În cauză polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  „ conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „tractarea unei remorci neînmatriculate” și „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii