Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Învățăm să fim preventivi prin joc și joacă!

ro

11 Jul, 2023 15:54 497 Marime text
 
Nr.225 din 11 iulie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 10 iulie 2023
 
 
Învățăm să fim preventivi prin joc și joacă!
 
În data de 10 iulie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroului Siguranță Școlară au desfăşurat activități  preventiv-informative activitate de tip outdoor cu preșcolarii din municipiul Buzău în cadrul proiectului „Ludoteca din Grădină” inițiat de Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” Buzău, găzduit de Muzeul Județean Buzău.
Scopul activități a fost acela ca prin joc și mișcare să fie transmise recomandări privind siguranța personală pe timpul vacanței de vară pentru formarea unor deprinderi de recunoaștere și gestionare a situațiilor de pericol cu care se pot confrunta în această perioadă. S-au desfășurat activități de cunoaștere și integrare în grup, precum și de dezvoltare personală și emoțională.
De asemenea în cadrul activității s-a relaționat și cu părinții/aparținătorii copiilor și cu voluntarii elevi ai unor unități de învățământ în vederea conștientizării responsabilităților pe care adulții și tinerii le au în formarea și protejarea copiilor de vârstă mică.
 Totodată s-a discutat cu elevii voluntari prezenți despre Ce este și cum se manifestă cyberbullyingul, care sunt efectele agresiunii de tip cyberbullying, ce poți face pentru a preveni cyberbullyingul, ce poți face dacă ești victima cyberbullyingului și ce poți face din punctul de vedere al legii pentru a te proteja.
 
  •  
Accident de circulaţie
În ziua de 10 iulie a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DJ203 H, în Topliceni.
Din primele cercetări a reieşit că este vorba de o coliziune între un autoturism condus pe direcția Dedulești către Râmnicu Sărat, de către un șofer în vârstă de 29 de ani, din Topliceni, ar fi surprins și accidentat un pieton care s-ar fi angajat în traversarea drumului prin loc nepermis.
Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonului, un bărbat de 48 de ani, din Valea Râmnicului, care a fost preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză a fost întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
  •  
 
Acţiuni pentru siguranţa rutieră
 
În ziua de 10 iulie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile pentru prevenirea prinicpalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Astfel, pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 131 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 67.300 de lei şi au reţinut 10 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Ieri, poliţiştii Serviciului Rutier au desfăşurat o acţiune pe raza celor două municipii, ce a avut ca scop prevenirea accidentelor, disciplinarea şi responsabilizarea pietonilor.
În urma activităţilor, poliţiştii au identificat şi consiliat 16 pietoni, cu privire la respectarea normelor rutiere ce le revin atunci când sunt în trafic, iar 2 șoferi au rămas pietoni pentru că nu au acordat prioritate pietonilor care aveau acest drept.
Poliţiştii au acționat pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistând 47 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 8 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză – 159 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 70 de ani, din Buzău, ce rula pe DNE85, în afara localităţii Cioranca.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (16), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (19), dar şi 28 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Tot ieri, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influnţa alcoolului, fiind vorba despre un bărbat de 51 de ani din Cernătești, depistat de poliţişti pe DJ203K, în localitatea de domiciliu, la volanul unui autoturism. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,82 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitatea medicală în vederea recoltării de mostre biologice.
 
Vă reamintim câteva recomandări de care trebuie să tineți cont atunci când vă aflați în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă:
 
-Traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul;
-Nu vă angajaţi în traversarea străzi în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
-Respectaţi culorile semaforului electric;
-Circulaţi numai pe trotuare iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public;
-Circulaţi numai pe partea stângă a drumurilor publice, dacă acestea nu au trotuare sau poteci;
-Sunt interzise deplasările în grup pe partea carosabilă a drumurilor publice!
 
Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii