Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Dialog al polițiștilor cu liceeni și părinți despre alegeri și consecințe

ro

11 May, 2023 16:37 483 Marime text
Nr.156 din 11 mai 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 10 mai 2023
 
Dialog al polițiștilor cu liceeni și părinți despre alegeri și consecințe
 
În ziua de 10 mai a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului pentru Analiza și Prevenirea Criminalității, Biroului Siguranță Școlară și polițiști de proximitate au desfăşurat activități preventive cu elevii Liceului Tehnologic Henri Coandă Buzău.  
Activitățile au avut loc sub forma unor sesiuni informative având ca temă prevenirea infracțiunilor comise cu violență.
Polițiștii le-au vorbit tinerilor despre consecințele fizice, psihologice, juridice asociate portului sau folosirii fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ.
Tot ieri, polițiștii alături de reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău au vizitat liceenii din cadrul Liceului Tehnologic Meserii și Servcii Buzău. La întâlnire au participat inclusiv părinții adolescenților.
 Activitatea desfășurată în liceu a avut ca scop explicarea efectelor negative pe care consumul de droguri le are nu doar asupra consumatorilor, ci și a celor apropiați lor.
De asemenea, părinții și cadrele didactice au primit informații cu privire la importanța, mecanismul și consecințele sesizării/semnalării cazurilor de consum și cum substanțele psihoactive pot duce la fapte cu violență.
  •  
 
Atenţie pe cine angajaţi! Doi tineri ar fi ticluit un plan pentru a-şi păgubi angajatorul cu 20.000 de lei.
         
 
În ziua de 10 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău au fost sesizați de către un tânăr de 20 de ani, din București, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras o sumă de bani din autoutilitara pe care o conducea, proprietate a societății comerciale la care este angajat.
Din investigațiile efectuate de către polițiști a reieșit că, de fapt, apelantul, împreună cu un alt angajat al societății comerciale, un bucureștean de 25 de ani, ar fi protagoniștii sustragerii banilor. Suma ar fi provenit din încasările făcute în timpul serviciului, în contul firmei angajatoare. Tinerii ar fi urmat să-și împartă banii însușiți în mod ilegal.
Prejudiciul, aproximativ 20.000 de lei, a fost recuperat în totatlitate.
          În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuiților.
 
  •  
 
Bănuit de tâlhărie calificată arestat
 
În ziua de 10 mai a.c., polițiștii de investigații din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Secției de poliţie rurală Mărăcineni, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.
Din investigaţii a reieşit că principalul bnuit este un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Vadu Pașii.
Fapta a fost sesizată în ziua de 22 aprilie a.c., de către persoana vătămată, un tânăr în vârstă de 18 ani, din Buzău.
Din cercetări a reieşit că, în dimineaţa zilei de 22 aprilie a.c., în jurul orei 04.00, în timp ce se deplasa pe o stradă din municipiul Buzău, bănuitul l-ar fi deposedat de telefonul mobil, prin acte de violență.
În urma activităţilor, poliţiştii au descoperit telefonul mobil, în valoare de 5000 de lei şi l-au predat părţii vătămate.
În data de 10 mai a.c., poliţiştii l-au depistat pe principalul bănuit şi, pe bază de ordonanţă, poliţişii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de acesta.
Astăzi, instanţa a emis mandat de arestare pe numele său pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.
 
  •  
Accident de circulaţie
În ziua de 10 mai a.c., poliţiştii buzoieni au fost sesizați cu privire la faptul că pe Dj203H, în Buda, a avut loc un accident rutier.
Din primele date de la fața locului în timp ce conducea autoturismul dinspre Râmnicu Sărat către Vrancea, un șofer în vârstă de 22 de ani, din Buda, a surprins și accidentat un pieton care s-ar fi angajat în traversarea drumului.
Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonului, un minor în vârstă de 3 ani, din Buda care a fost preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
 În cauză a fost întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
  •  
 
Nereguli în trafic
 
În ziua de 10 mai a.c, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 243 de sancţiuni contravenţionale.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 91 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 12 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele  90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză151 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr de 21 de ani, din Buzău , ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.
Alte două permise de conducere au fost reţinute dupa ce conducătorii auto s-au urcat  la volan sub influența alcoolului.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (28), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (23), dar şi 47 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Tot ieri, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul nerespectării regulilor de circulație de către bicicliști și pietoni.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, persoanele fiind  consiliate cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 57.000 de lei.
Activitățile vor continua și în perioada următoare pentru conştientizarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile din judeţ.
 
 
CONDUCEŢI PREVENTIV!
RESPECTAŢI REGULILE DE CIRCULAŢIE!
VIAŢA ARE PRIORITATE!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii