Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Buzoian reținut pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune

ro

13 Sep, 2023 14:28 610 Marime text
Nr. 301 din 13 septembrie 2023
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 12 septembrie 2023
 
 
Buzoian reținut pentru abuz de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune
 
În ziua de 12 septembrie a.c., în continuarea cercetărilor efectuate de către polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău, a fost reținut un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Buzău, pentru abuz de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune.
Persoanele vătămate sunt o femeie în vârstă de 39 de ani, din Buzău și un buzoian în vârstă de 43 de ani.
Din cercetările efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că în data de 30 august a.c., bănuitul ar fi oferit spre vânzare unei societăți comerciale din Buzău, reprezentată de bărbatul de 43 de ani, în baza unui contract de vânzare-cumpărare, un autoturism, proprietatea femeii de 39 de ani,  în valoare de 9000 de euro.
În urma unei constatări criminalistice grafoscopice cu privire la contractul de vânzare-cumpărare, a reieșit faptul că semnătura proprietarei nu ar fi fost executată de aceasta, polițiștii procedând la indisponibilizarea autoturismului.
Față de bărbatul în vârstă de 42 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 13 septembrie, să fie prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 
  •  
 
Polițiștii rutieri prezenți în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere
 
În ziua de 12 septembrie a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 106 sancţiuni contravenţionale și au reţinut 13 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
De asemnea, poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul legal de viteză și pentru identificarea și scoaterea din trafic a conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului ori a altor substanțe. Astfel, 58 de șoferi au fost testați de către polițiști cu aparatul drugtest și alcooltest.
Pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 48 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Față de 11 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză în localitate130 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul unui bărbat de 29 de ani, din Vrancea, ce rula pe DN2E85, în  Poșta Câlnău.
 Cu cea mai mare viteză în afara localității 153 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul unei femei de 36 de ani, din București, ce rula pe DN2E85, în afara localității Limpeziș.
Alte sancțiuni au fost aplicate au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (13), dar şi 22  de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Tot ieri, polițiștii rutieri buzoieni au oprit în trafic şoferii care nu au acordat dreptul de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului sau celorlalţi conducători auto care aveau acest drept.
 2 șoferi au predat permisele de conducere din acest motiv şi au rămas pietoni pentru o vreme, iar 17 pietoni au fost sancționați contravențional pentru că s-au expus riscului atât pe ei, cât și pe ceilalți participanți la trafic prin modul în care au circulat.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 43.000 de lei.
De asemenea, polițiștii au întocmit un dosar penal unui bozoian de 38 de ani, care a fost depistat în timp ce conducea autoturismul în municipiul Buzău, iar în urma testării acestuia cu aparatul drugtest a ieșit pozitiv în cazul unei substanțe psihoactive, fiind transportat la spital în vederea prelevării de probe biologice.
 
Reamintim câteva recomandări de care trebuie să țineți cont atunci când vă aflați în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă:
 
- Traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul;
- Angajaţi-vă în traversare doar după ce sunteţi siguri că şoferii v-au observat intenţia şi au oprit autovehiculele;
- Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
- Respectaţi culorile semaforului electric;
- Circulaţi numai pe trotuare, iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public;
- Circulaţi numai pe partea stângă a drumurilor publice, dacă acestea nu au trotuare sau poteci;
- Sunt interzise deplasările în grup pe partea carosabilă a drumurilor publice!
 
***
 
Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada!
Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii